Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Box
Lucian Bute, depistat pozitiv după meciul cu Badou JackGeorge Filip / Mediafax Foto
27 Mai 2016

Lucian Bute, depistat pozitiv după meciul cu Badou Jack

Presa nord-americană titrează informația conform căreia boxerul român Lucian Bute ar fi fost depistat pozitiv, la un control anti-doping efectuat după susținerea partidei pentru titlu mondial, la Washington, în data de 30 aprilie 2016.

Bute a fost atunci challenger la titlul mondial profesionist al categoriei de greutate supermijlocie, fiind egal cu suedezul Badou Jack. În aceste condiții, regulamentul îl protejează pe vechiul deținător al centurii cu diamante, astfel că tentativa lui Bute de a redeveni campion mondial nu s-a materializat cu succes.

Informația referitoare la dopajul lui Bute a fost confirmată de către președintele WBC, Mauricio Sulaiman, într-un comunicat,după care a fost făcută publică inițial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din rețeaua ESPN. Presa canadiană precizează că substanța interzisă la care a fost depistat pozitiv pugilistul român este ostarină (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanți.

Substanța menționată figura încă din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping.

Comisia sportivă din Washington DC a fost responsabilă cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Alte știri din Box