Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Lotul pentru meciul cu Grecia, din Liga MondialăSportPictures.eu
13 Nov 2014

Lotul pentru meciul cu Grecia, din Liga Mondială

Antrenorul echipei naționale de polo pe apă a României, sârbul Dejan Stanojevic, a susținut joi o conferință de presă, în perspectiva participării țării noastre la Liga Mondială, competiție sub egida Federației internaționale de natație (FINA), comunicând lotul pentru primul meci al actualei campanii, cu Grecia, la Atena, pe 18 noiembrie, în cadrul unei grupe din care mai fac parte selecționatele Ungariei și Slovaciei.

De asemenea, s-a anunțat că Stanojevic și-a prelungit contractul cu federația noastră până în 2020, având drept principal obiectiv calificarea, mai întâi, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, înainte de JO de la Tokyo, din 2020.

Având în vedere termenul cuprinzător al mandatului său, selecționerul echipei României a precizat că intenționează să folosească participarea la Liga Mondială pentru a verifica tineri jucători, chiar de 16, 17 sau 18 ani, care să constituie o bază de plecare pentru creșterea unei noi echipe, cu un nou stil de muncă.

Pentru primul meciul cu Grecia, a susținut antrenorul sârb, zilele avute la dispoziție sunt prea puține pentru a realiza mari schimbări, astfel că a ales următorul lot: Marius Țic, Mihai Drăgușin (portari), Cosmin Radu — centru (căpitan), Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanță, Andrei Crețu, Alexandru Ghiban, Robert Gergelyfi, Alex Popoviciu, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Roland Szabor, Victor Antipa, staff-ul fiind completat de secundul Adrian Vamos și de masorul Dumitru Paizan.

După meciul cu Grecia din deplasare, programul echipei naționale pentru Liga Mondială FINA este următorul: 10 decembrie: la Miskolc, cu Ungaria; 20 ianuarie 2015, pe teren propriu, cu Slovacia; 17 februarie, cu Grecia, acasă; 17 martie, cu Ungaria, acasă, 14 aprilie, în deplasare, cu Slovacia.

Turneul final al competiției este programat în perioada 23-28 iunie, la Bergamo (Italia).

De asemenea, în cadrul conferinței de presă s-a reamintit că pe 12 decembrie va avea loc Adunarea Generală pentru alegerea președintelui și vicepreședintelui și completarea celor 3 locuri rămase libere în Biroul federal.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Polo