Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Lotul României pentru World Rugby U20 Trophy
20 Aug 2018

Lotul României pentru World Rugby U20 Trophy

Naționala de U20 a României va participa la World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă, ce va avea loc la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, între 28 august și 9 septembrie 2018.

In urma stagiilor de pregatire si a celor doua meciuri test disputate in luna august, staff-ul tehnic a stabilit lotul final de 26 de jucatori care vor evolua la Trophy. Stejareii se vor reuni marti, 21 august, ora 09:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby.

Cei 26 de jucatori provin de la 13 echipe, astfel: 4 – SCM Gloria Buzau, 4 – CSS2 Baia Mare, 2 – Universitatea Cluj, 4- CSM Bucuresti, 3 – ACS Tomitanii Constanta, 2 – CSA Steaua, 1 – CSM Baia Mare, 1 – Timisoara Saracens, 1- CS Olimpia, 1 – CT Dinicu Golescu, 1- RC Grivita, 1- RC Barlad, 1- Stiinta Petrosani.

Capitanul Romaniei U20 la World Rugby U20 Trophy va fi Vlad Neculau.

“In momentul in care am inceput pregatirea acestei competitii, la inceputul lunii iulie, am pornit cu 43 de jucatori, majoritatea evoluand la Campionatul European de U20 din Portugalia. Pot spune ca echipa s-a construit pe nucleul jucatorilor de ’98-’99, la care am adaugat jucatori foarte tineri, generatia 2000, in ideea ca aceasta competitie reprezinta o uriasa oportunitate pentru ei de a continua sa creasca si sa acumuleze experienta. De altfel, felul in care acesti jucatori tineri au acceptat aceasta provocare si au facut fata cerintelor de joc, a fost unul dintre punctele pozitive ale acestei pregatiri. Intotdeauna un antrenor se gandeste daca selecteaza o echipa care poate castiga sau o echipa in care jucatorii pot creste si pot deveni mai buni pentru urmatoarele competitii. Am incercat acum sa facem ambele lucururi, iar cand am inceput sa discutam despre cine va fi in echipa, nu ne-am uitat unde joaca, cata experienta are, cati ani are, pentru ca daca e suficient de bun inseamna ca va arata asta si in joc. Este o selectie obiectiva, facuta corect, in functie de cum s-au antrenat, cum s-au adaptat si reactionat la diferitele provocari la care i-am expus. Suntem increzatori ca am ales cea mai buna echipa din jucatorii care sunt valizi si speram ca vom avea o evolutie buna. Trebuie sa fim realisti cand vorbim de obiectivul pe care il avem, stiu ca fiecare jucator isi doreste o clasare cat mai sus pe podium, iar daca fiecare va munci si daca fiecare va iesi din zona lui de confort si va face anumite lucruri pe care nu le face in general, eu spun ca nimic nu este imposibil si putem fi acea echipa care sa furnizeze surpriza competitiei”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al Romaniei U20.

Lotul selectionat pentru World Rugby U20 Trophy:

Pilieri: Iulian Hartig (CSM Bucuresti), Valentin Matache (SCM Gloria Buzau), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Laurentiu Nica (U Cluj), Rares Straja (U Cluj)
Taloneuri: Adrian Tala (CSM Baia Mare), Dragos Lucan (Steaua),
Linia a doua: Stefan Iancu (CSM Bucuresti), Andrei Pasalan (Steaua), Robert Murariu (SCM Buzau)
Linia a treia: Vlad Neculau (Timisoara Saracens) (C), Dragos Ser (CSM Bucuresti), Razvan Belehuz (RC Barlad), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare)
Mijlocas la gramada: Andrei Homiuc (ACS Tomitanii Constanta), Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu)
Mijlocas la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CSA Steaua)
Aripi: Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Ioana (RC Grivita), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Sirbu (ACS Tomitanii Constanta), Vlad Leica (SCM Buzau)
Fundasi: Alexandru Craciun (SCM Buzau), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Staff: Antrenor principal: Danie de Villiers, Antrenor secund: Marcel Mihalache, Antrenor aparare: Horatiu Bargaunas, Consultant: Daniel Carpo, Doctor: Vlad Ilie, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Silvian Ionita

 

Programul competitiei World Rugby U20 Trophy:
Marti, 28 august:
Samoa – Hong Kong, ora 13:00
Uruguay – Fiji, ora 15:00
Portugalia – Canada, ora 17:00
Namibia – Romania, ora 19:00

Sambata, 1 septembrie
Uruguay – Canada, ora 13:00
Namibia – Hong Kong, ora 15:00
Samoa – Romania, ora 17:00
Portugalia – Fiji, ora 19:00

Miercuri, 5 septembrie
Samoa – Namibia, ora 13:00
Fiji – Canada, ora 15:00
Portugalia – Uruguay, ora 17:00
Romania – Hong Kong, ora 19:00

Duminica, 9 septembrie
Locul 4 Grupa A – Locul 4 din Grupa B, ora 13:00
Locul 3 Grupa A – Locul 3 din Grupa B, ora 15:00
Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B, ora 17:00*
Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa A, ora 19:00

*Romania va juca de la ora 17:00, cu exceptia cazului in care va fi prezenta in finala

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby