Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Locul al patrulea pentru România în proba pe echipe la Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturalăHermann Sobe / Mediafax Foto
03 Feb 2017

Locul al patrulea pentru România în proba pe echipe la Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală

Astăzi, în Vatra Dornei, s-a desfăşurat prima probă din cadrul Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală, și anume proba pe echipe. Echipa României a obținut locul al patrulea, cu timpul total de 4:20.36.

Meritul acestei reusite le revine românilor Anișoara Hutopilă, Adrian Filimon, Ciprian Tăzlăoanu și Bogdan Moroșan. Sportivii României au surclasat echipa Germaniei (4:23.79), Ukrainei (4:25.32), Turciei (4.25.65), Sloveniei (4:26.36) și Poloniei (4:33.25).

La această probă, locul I a fost ocupat de echipa Austriei formată din Tina Unterberger, Thomas Kammerlander, Rupert Brueggler și Tobias Angerer (4:02.44), pe locul II s-a clasat echipa Italiei formată din  Greta Pinggera, Alex Gruber, Patrick Pigneter și Florian Clara (4:03.85), iar locul III a fost adjudecat de echipa Rusiei formată din Svetlana Zaravina, Juri Talikh, Aleksey Martyanov și Ivan Rodin (4:04.06).

„Ținând cont că vorbim despre un Campionat Mondial vorbim de cea mai bună clasare a României în această disciplină. Nu putem decât să fim foarte fericiți. Noi de la început am visat la locul IV, conștienți fiind că nu ne putem apropia de cei mai buni, iar concurența a fost foarte mare. Am bătut Germania și este o performanță care ne dă un plus de optimism pentru viitor”, a precizat declarat Adrian Filimon, sportivul echipei naționale de sanie pe piste naturale.

Proba pe echipe a fost una spectaculoasă. Din fiecare națiune au luat startul, pe rând, o fată, un băiat și un echipaj de dublu, iar la finalul coborârilor timpul celor trei s-a cumulat. Competiția de astăzi a fost urmărită de zeci de spectatori, iar echipa României a fost felicitată de către conducerea Federației Internaționale de Sanie pentru rezultatul remarcabil obținut în această competiție.

“Este un rezultat extrem de bun, deoarece noi am început această disciplină, sanie pe piste naturală, în urmă cu cinci ani. Am organizat la Vatra Dornei etape de Cupă Mondială, am avut Campionat Mondial de Juniori, iar acum este competiția supremă și totodată pentru prima dată organizată în România. Față de alte țări care s-au clasat pe podium, pentru noi locul IV este unul extrem de bun și suntem foarte mulțumiți de echipa noastră. Sperăm ca și mâine, în competițiile de simplu, sportivii noștri să se prezinte la fel de bine“, a precizat Sorin Buta, președintele Federației Române de Bob și Sanie.  

La Campionatele Mondialele de la Vatra Dornei participă peste 100 de sportivi din 19 ţări. Sâmbătă, 4 februarie, sunt programate: prima manşă la dublu (ora10.00), simplu feminin (ora10.35), manşa a doua la dublu (finala – 11.45), precum şi prima manşă la simplu masculin (12.30).

Alte știri din Sporturi de iarnă