Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga a IV-a: Rapid – Steaua 1-1Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Oct 2017

Liga a IV-a: Rapid – Steaua 1-1

Derby-ul Ligii a IV-a le-a adus față în față, pe Stadionul ”Valentin Stănescu-Giulești”, pe cele două mari rivale, Academia Rapid și Steaua București.

Jocul a avut nerv, a fost echilibrat și s-a ridicat cu mult peste media valorică a eșalonului în care se află cele două echipe. Debutul meciului a găsit o echipă roș-albastră cu inițiativă, dominând tactic și teritorial, însă fără a-și crea ocazii prea mari. Planurile lui Ion Ion, antrenorul stelist, au fost încurcate de accidentarea lui Butoi, din minutul 22, acesta fiind înlocuit cu Zamfirescu. Patru minute mai târziu, Steaua a beneficiat de o lovitură de pedeapsă acordată după un henț în careu. Predescu a transformat trimițând o ”scăriță” de efect care a redus Giuleștiul la tăcere. Rapidiștii au egalat în minutul 38, la o fază la care experimentatul Daniel Niculae a șutat imparabil.

Partea secundă a început cu o mare ocazie pentru Steaua. Zamfirescu a executat excelent o lovitură liberă de la 30 de metri, dar balonul a întâlnit bara porții feroviare. Între minutele 62 și 63, fiecare echipă a pierdut câte un jucător din efectiv. Mai întâi giuleștenii au rămas în zece oameni, după al doilea cartonaș galben văzut de Bratu. Imediat, centralul Iulian Dima a restabilit egalitatea numerică, eliminându-l pe Predescu pentru o simulare la marginea careului mare. În cel de-al treilea minut de prelungiri, steliștii au mai avut oportunitatea unei lovituri libere, însă Zamfirescu a trimis peste transversală.

În urma acestui rezultat de egalitate, Academia Rapid își păstrează poziția de lider, cu 20 de puncte și un meci mai mult disputat. Steaua are 19 puncte și ocupă poziția secundă, în timp ce Carmen București, care completează podiumul, a pierdut primul meci al stagiunii, fiind învinsă de FC Dinamo cu 1-0.

 

Academia Rapid: Vl. Ignat – Cristil, Iacob, D. Bratu, M. Stancu (min. 56 Lădaru) – Burcea (Olariu ’37), Ad. Mitea, Duriță – D. Niculae, D. Pancu (Bărbălău ’30), Goge.

Steaua București: M. Iancu – M. Butoi (Zamfirescu ’22), Pădureț, Sitaru, A. Grigore – A. Vâlcea (min. 80 Lalescu) – Zeciu (min. 71 Pătrănoiu), G. Constantinescu, Olaru, Predescu – C. Mirea.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Fotbal