Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga Națiunilor: Remiza ce ne aduce la un obiectiv. Și la tricolorii mariNiall Carson/PA Wire/dpa/SportPictures.eu
18 Nov 2020

Liga Națiunilor: Remiza ce ne aduce la un obiectiv. Și la tricolorii mari

România a încheiat parcursul său din grupa B1 a Ligii Națiunilor cu o remiză la Belfast, rezultat care i-a permis atingerea unui obiectiv secundar, acela de accedere în urna a doua a tragerii la sorți a grupelor preliminare ale Campionatului mondial din 2022.

Ziua a început bine pentru tricolori, UEFA anunțând decizia sa în privința rezultatului partidei nedisputate România – Norvegia, 3-0 la ”masa verde” asigurându-i că în cazul unei înfrângeri în partida cu nord-irlandezii nu vor coborî pe ultima poziție, retrogradantă. Veștile bune au continuat să vină, la Belgrad Serbia reușind să surclaseze Rusia, cea care stătea în calea lor în drumul către urna a doua a preliminariilor CM 2022, astfel încât aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a încheia un an cu un obiectiv atins și o campanie în care ar fi putut face mai multe.

Pe Windsor Park, elevii lui Mirel Rădoi au simțit presiunea gazdelor încă din start, cu Ballard blocat în minutul 2 de Camora după o centrare la bara a doua, fundașul dreapta al nord-irlandezilor fiind obligat să trimită din apropierea porții în plasa laterală. Man a semnat primul șut pe poarta lui Peacock-Farrell în minutul 8, balonul trimis de atacantul celor de la FCSB fiind prins de portarul gazdelor la rădăcina barei din stânga sa, apoi în minutul 28 în urma unui corner Alibec a cerut penalty după o intrare dură a unui adversar, dar arbitrul a dat balonul gazdelor pentru un fault făcut de Nedelcearu în faza premergătoare.

Până la pauză nu am mai consemnat faze consistente de poartă, iar startul părții secunde aduce în teren o formație gazdă mult mai montată pentru a înscrie. Tricolorii au rămas în defensivă și au manifestat în câteva rânduri desincronizări ce le-au permis adversarilor să se apropie periculos de buturile apărate de Tătărușanu și după ce în minutul 54 Michael Smith a fost blocat în ultimul moment în careu, două minute mai târziu Boyce a reușit să deschidă scorul după o schemă simplă la un corner și o centrare la bara a doua a lui Smith. Șocul primirii golului a trezit formația României, Cristea ratează o ocazie imensă în minutul 62 reluând cu capul din câțiva metri pe lângă poartă balonul centrat din lovitură liberă de Răzvan Marin, dar Peacock-Farrell apucase să-l devieze cu vârful degetelor înainte ca fundașul să apuce să-l lovească cum și-ar fi dorit. Maxim a cerut penalty la hențul lui Cathcart din minutul 72 în urma unei devieri cu călcâiul a mijlocașului, dar arbitrul elvețian Sandro Scharer a lăsat jocul să continue, apoi Răzvan Marin îi oferă ocazia lui Peacock-Farrell să iasă la rampă cu o paradă ce a scos de sub transversală o torpilă a mijlocașului lansată de la aproximativ 25 de metri. Cinci minute mai târziu Bicfalvi finalizează cu un șut din careu o fază în care Răzvan Marin și Florin Tănase au făcut șah-mat flancul drept al defensivei gazdelor, assist-ul lui Tănase găsindu-l pe mijlocașul de la FC Ural Ekaterinburg complet liber și reluarea de la 11 metri a trimis balonul în plasă în dreapta lui Peacock-Farrell.

A fost golul care a pus capăt partidei și emoțiilor tuturor fanilor români, care privesc cu mai multă îngăduință parcursul sinuos din această toamnă al favoriților lor.

 

Irlanda de Nord - România 1-1 (0-0)

Au marcat: Boyce (min. 56)/Bicfalvi (min. 81)

Irlanda de Nord (antrenor Ian Baraclough): Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (min. 66 Lewis), McNair, Smith (min. 79 Galbraith), McCain, Dallas – Magennis (min. 79 McLaughlin), Boyce (min. 66 Washington)

România (antrenor Mirel Rădoi): Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca (min. 74 Bicfalvi) – Crețu (min. 64 Mogoș), R. Marin, Nistor, Camora – Man (min. 64 Maxim), Alibec (min. 87 T. Băluță), Fl. Tănase (min. 87 Cr. Ganea)

 

În celălalt meci al grupei, Austria - Norvegia 1-1. Iată clasamentul final al grupei:

1. Austria                         6              4              1              1              9:6          13

2. Norvegia                       6              3              1              2              12:7        10

3. România                      6              2              2              2              8:9          8

4. Irlanda de Nord             6              0              2              4              4:11        2

Alte știri din Fotbal