Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga Națiunilor: Anesteziați pe UllevålVidar Ruud//dpa/Hepta/Sport Pictures
11 Oct 2020

Liga Națiunilor: Anesteziați pe Ullevål

Pe Ullevål Stadion din Oslo, tricolorii nu au avut reacție în fața unei formații a Norvegiei ce i-a executat cu precizie chirurgicală, ”prima mână” Haaland executând trei ”incizii” secondat de Sorloth. Atuul formei fizice a fost dublat de scandinavi de o lejeritate în exprimarea tehnică, elevii lui Lars Lagerback combinând nonșalant pe spații libere identificate cu acuratețe în treimea jucătorilor noștri.

Două șuturi în startul partidei, Cicâldău în minutul 7 și Bancu un minut mai târziu, au lăsat impresia că România are șanse să dezvolte un joc ofensiv capabil să pună probleme defensivei echipei gazdă, însă Haaland a început să mânuiască scalpelul în minutul 13. Pe o acțiune de contraatac, Odegaard l-a găsit pe colegul său din ofensivă cu o pasă verticală printre fundașii noștri, iar Haaland l-a executat simplu pe Tătărușanu, care a atins balonul și cu puțin noroc putea evita golul. Ocaziile au început să curgă la poarta noastră, Elyounoussi încearcă să-l surprindă pe Tătărușanu cu un călcâi în minutul 23, dar portarul României a respins, la fel ca și la faza de două minute mai târziu în care l-a blocat pe Haaland. Șutul lui Sorloth din minutul 29 a fost respins în corner, la fel ca și execuția lui Odegaard din minutul 38, însă Tătărușanu a fost învins pentru a doua oară un minut mai târziu de Sorloth, care a pus latul din doi metri la mingea centrată la bara a doua de Meling.

Iancu încearcă să tragă echipa după el în startul părții secunde și trimite două șuturi către poarta lui Jarstein în minutele 61 și 62, însă două minute mai târziu Haaland reia simplu din careul mic o minge pasată de Odegaard. După ce Tătărușanu mai câștigă un duel unu la unu cu atacantul norvegian în minutul 72, două minute mai târziu Haaland reușește să-și treacă în cont a treia reușită cu o torpilă trimisă de la 16 metri după ce i-a depășit prin dribling pe Burcă și Toșca. Pe final, tricolorii încearcă timid să se apropie de buturile echipei gazdă, dar întreaga echipă norvegiană nu a părut afectată de faptul că în urmă cu doar trei zile a jucat 120 de minute și a controlat cu autoritate partida.

O înfrângere usturătoare, acest 0-4 atârnă încă o piatră de moară la moralul băieților lui Rădoi.

 

Norvegia - România 4-0 (2-0)

Au marcat: Haaland (min. 13, 64 și 74), Sorloth (min. 39)

Norvegia (antrenor Lars Lagerback): Jarstein – Elabdellaoui (min. 79 Svensson), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (min. 70 Midtsjo), Berge – Odegaard (min. 70 Linnes), Elyounoussi (min. 85 Hauge), Haaland (min. 78 King) – Sorloth

România (antrenor Mirel Rădoi): Tătăruşanu - Manea, Burcă, Toşca, Bancu - Cicâldău (min. 75 Stanciu), Creţu (min. 75 Maxim), Marin - Hagi (min. 63 Mitriță), Puşcaş (min. 64 Keșeru), Iancu (min. 90+1 Alibec)

Celălalt meci din grupa B1, Irlanda de Nord – Austria, se dispută în această seară.

 

Clasamentul grupei după primele două etape:

1. Norvegia                         3              2              0              1              10:3        6

2. România                         3              1              1              1              4:7          4

3. Austria                             2              1              0              1              4:4          3

4. Irlanda de Nord            2              0              1              1              2:6          1

 

Programul etapelor viitoare:

Miercuri, 14 octombrie

Norvegia – Irlanda de Nord

România – Austria

Duminică, 15 noiembrie

Austria – Irlanda de Nord

România – Norvegia

Miercuri, 18 noiembrie

Irlanda de Nord – România

Austria – Norvegia

Alte știri din Fotbal