Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Liga Mol: SC Miercurea Ciuc a câștigat dramatic derby-ul românescAttila Szabo / Mediafax Foto
26 Dec 2015

Liga Mol: SC Miercurea Ciuc a câștigat dramatic derby-ul românesc

Astăzi, pe patinoarul ”Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc, s-a desfășurat meciul derby al hocheiului românesc, sub auspiciile competiției internaționale Liga Mol. Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus după șuturile de penalitate cu scorul de 5-4 (2-0, 2-3, 1-0, 0-0, 1-0) în fața rivalilor de la Corona Brașov.

Ciucanii au avut o primă linie fenomenală, condusă de Aleksei Alekseev, marcatorul primelor două goluri, foarte bine secondat de pasatorul Anton Berlev. Primul gol al meciului a fost marcat de către gazde în superioritate numerică.

Brașovenii au revenit fantastic în repriza de mijloc și au egalat după reușitele semnate de Petres în power play și de Biro Gergo. La ambele goluri, pasele decisive au venit de la Biro Mátyás. Ozols, după o combinație cu om în plus pe gheață, plecată de la Alekseev și Berlev, a readus echipa harghiteană în avantaj pe tabela de marcaj, după care Petres a egalat din nou.

Tamblijevs respectiv Molnar au stabilit rezultatul după timpul regulamentar la 4-4.

În prelungiri nu s-a marcat, așa că s-a trecut la următorul criteriu de departajare, șuturile de penalitate. Singurul care a transformat a fost Alekseev, omul meciului cu două goluri și o pasă decisivă, în afara șutului de penalitate.

Sport Club Miercurea Ciuc a adăugat două puncte în clasament, în urma acestui succes conturat foarte greu, în timp ce brașovenii au plecat acasă cu un onorific punct suplimentar.

Sport Club Miercurea Ciuc se află pe locul 6 în clasament cu 44 de puncte, iar Corona Brașov este ultima, locul 9, cu 19 puncte.

Pe 28 și 29 decembrie, cele două echipe românești din Liga Mol vor juca împotriva formațiilor maghiare Fehervar AV 19, respectiv MAC Budapesta.

Alte știri din Hochei