Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Liga Campionilor: CSM București se califică în Final FourAlexandru Dobre / Mediafax Foto
09 Apr 2016

Liga Campionilor: CSM București se califică în Final Four

Performanță de senzație pentru handbalul românesc: CSM București, echipă aflată la prima participare în EHF Champions League, a obținut calificarea în turneul Final Four după o dublă victorie în fața unei echipe care nu pierduse nici un singur meci în tot sezonul competiției! Rusoaicele de la Rostov Don au fost îngenuncheate săptămâna trecută în Polivalenta bucureșteană cu 26:25 (11:12), iar astăzi fetele conduse de Kim Rassmusen au recidivat și, după ce au condus și cu 7 goluri, au învins din nou la limită cu 29:28 (16:11) pe terenul adversarelor.

Ekaterina Ilina, cea care în tur ne-a dat bătăi de cap înscriindu-ne 9 goluri, a fost și în meciul al doilea cea mai în vervă rusoaică, cu 8 reușite, însă fetele noastre au reușit să le blocheze pe coechipierele sale și să-și impună jocul.

Ana Paula Rodrigues, cu randament de 78% - 7 goluri din 9 aruncări, a înscris de cele mai multe ori, fiind secondată de Isabelle Gulden, cu 6 reușite din 12 aruncări, și Maria Fisker, cu 4 goluri din 6 aruncări.

Ana Paula Rodrigues a deschis scorul, iar de la 2:2 fetele noastre s-au distanțat treptat la 5:2 și 8:3, iar rusoaicele s-au apropiat la două puncte la 9:7. Detașate cu golurile lui Gullden și Curea la 11:7, ”tigroaicele” au făcut față unei noi reveniri a gazdelor și s-au detașat până la finalul reprizei la 16:11. Startul reprizei secunde le-a aparținut tot fetelor noastre, cu goluri ale lui Gullden și Fisker ce au stăvilit elanul gazdelor, impulsionate din tribune de un public generos cu favoritele lor.

Diferența maximă de 7 goluri s-a păstrat la 21:14, apoi 25:18 cu un sfert de oră înainte de finalul partidei. Ajunse la cota 29 în minutul 54, elevele lui Kim Rassmusen au redus motoarele și cu câte două aruncări ratate ale Isabellei Gulden și Leneei Torstensson, gazdele au avut posibilitatea să se apropie la diferență de două goluri 29:27 cu două minute înainte de final. Mayssa Pessoa a ieșit din nou la rampă și a oprit-o pe Maya Petrova cu 75 de secunde înainte de ultima sirenă și le-a tăiat definitiv aripile rusoaicelor, aruncarea de la 7 metri transformată de Ilina în ultima secundă nemaicontând decât pentru statistică.

Două victorii asupra invincibilelor rusoaice le plasează pe ”tigroaice” printre favoritele turneului Final Four ce va fi organizat la Budapesta în perioada 7-8 mai la Budapesta, unde cel mai probabil alături de CSM București vor mai evolua macedonencele de la Vardar, unguroaicele de la Györi Audi ETO și deținătoarele trofeului, muntenegrencele de la Buducnost, cele care mâine vor disputa meciul retur din sferturi cu HCM Baia Mare pornind de la victoria 29:24 repurtată în Maramureș.

Alte știri din Handbal