Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Liga Campionilor: Băimărencele se impun în deplasarePaul Ursachi / SportPictures.eu
16 Oct 2015

Liga Campionilor: Băimărencele se impun în deplasare

Vicecampioanele României au debutat și ele cu dreptul în ediția 2015-2016 a Ligii Campionilor la handbal feminin. HCM Baia Mare s-a deplasat în Slovenia pe terenul celor de la RK Krim Merkator Ljubliana, dublă deținătoare a trofeului și finalistă în alte trei rânduri, formație care și-a pierdut din jucătoarele de primă clasă și implicit are pretenții mai reduse în acest an competițional. Meciul s-a disputat în cadrul grupei A, din care mai fac parte norvegiencele de la Larvik și rusoaicele de la Rostov-Don.

Gazdele au pornit în meci cu mult curaj și s-au detașat la 4:2, dar Pineau, marele câștig al echipei maramureșene, mobilizează echipa și duce scorul la 8:10. Slovenele reușesc să întoarcă scorul la 12:11, moment în care tehnicianul Aurelian Roșca cere time-out și reglează mecanismul echipei. Rezultatul se vede imediat: asistăm la egalare și, după un nou 7 metri, Pineau le readuce pe băimărence în avantaj. Poarta este ținută perfect de Paula Ungureanu, care face minuni cu 9 intervenții și 2 aruncări de la 7 metri la care nu a primit gol, astfel încât scorul al pauză este pozitiv pentru băimărence - 15:16.

În repriza secundă băimărencele se detașează chiar la 5 goluri – 17:22 într-o perioadă în care jucau în inferioritate numerică, după care situația numerică se schimbă și profită la rândul lor de omul în plus pentru a duce scorul la 18:24 după 10 minute scurse din partea a doua a meciului. A urmat o perioadă în care gazdele au recuperat treptat terenul pierdut și după 7 minute în care nu s-a marcat deloc, slovenele s-au apropiat la două goluri 23:25 cu 10 minute înainte de final. Alison Pineau este cea care dictează ritmul în atac, Patricia Vizitiu iese la rampă cu trei goluri din patru aruncări, Abbingh punctează și din aeriană și tabela indică 27:33 cu un ultim gol marcat pe final de Ada Nechita.

Cele mai multe goluri pentru HCM au fost marcate de Pineau și Abbingh – câte 9 reușite, în timp ce pentru gazde Mavsar a înscris de 12 ori. Așadar, susținute de o mână de fani inimoși, fetele de la HCM Baia Mare au un început solid în campania de cucerire a trofeului continental. Următorul pas va fi făcut vinerea viitoare pe teren propriu în compania norvegiencelor de la Larvik.

Alte știri din Handbal