Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga 4: Record pe Arena NaționalăSportPictures.eu
14 Apr 2018

Liga 4: Record pe Arena Națională

Derby-ul seriei bucureștene din Liga 4 dintre CSA Steaua și Academia Rapid, în fapt un derby de tradiție al fotbalului românesc, a atras în tribunele Arenei Naționale un număr record de spectatori pentru un meci la acest nivel competițional. 36.267 de spectatori au asistat la o partidă care a opus tinerețea și aplombul echipei roș-albastre unei formații în care experiența lui Daniel Niculae, Ionuț Voicu, Vasile Maftei și, pe final, Daniel Pancu s-a împletit cu ambiția mai tinerilor lor coechipieri. În cele din urmă, experiența a avut câștig de cauză și Academia Rapid s-a impus cu 3-1 (1-1) și cu 59 de puncte este liderul seriei, CSA Steaua ocupând poziția secundă cu 54 de puncte și un meci mai puțin disputat.

Văzut ca un spectacol și beneficiind de atenția unui public numeros, meciul a constituit încă un prilej pentru reprezentanții clubului din cartierul Ghencea de a pune accentul pe tradiția Stelei, de a strânge legătura și de a mulțumi suporterilor lor fideli pentru susținerea lor necondiționată. Jucători emblematici ai Stelei, câștigători ai trofeului Cupei Campionilor Europeni la Sevilla în 1986 și a Supercupei Europei un an mai târziu au prezentat trofeele cucerite peluzei roș-albastre. La atmosfera deosebită din arenă a avut o contribuție importantă și galeria giuleșteană, pregătită cu o coregrafie de excepție. Din păcate, la puțin timp după începerea partidei au apărut incidentele între reprezentanți ai celor două galerii și trupele de intervenție și-au făcut apariția în mai multe rânduri.

În teren, oaspeți în această seară, giuleștenii au deschis scorul prin Daniel Niculae în minutul 41 după o centrare trimisă de Vlada de pe partea dreaptă. Apărut oportun la 6 metri, Niculae a reluat din prima imparabil pentru portarul Iancu. Până la pauză CSA Steaua a egalat dintr-un penalty acordat pentru hențul aceluiași Daniel Niculae, cel care a transformat fiind Predescu, însă execuția a fost amânată de protestele rapidiștilor. Imediat după pauză, în minutul 54 Burlacu îi aduce în avantaj pe giuleșteni în urma unui corner la care Iancu a ieșit inoportun, iar balonul a fost deviat și a ajuns la mijlocașul vișiniilor, care a trimis simplu în plasă cu toată opoziția unui jucător stelist. Șase minute mai târziu Vlada a fost cel care a punctat la capătul unui contraatac pornit de Daniel Niculae și continuat de Goge cu o pasă ideală în careul stelist pentru autorul golului, tabela indicând 3-1 pentru oaspeți. Arbitrul Marcel Bîrsan putea acorda din nou penalty pentru CSA Steaua în minutul 71 când Răsdan a scăpat singur cu Ciuculescu, a tras în portarul rapidist, dar a și fost busculat de acesta. Doar corner a indicat ”centralul” partidei, care în general a gestionat bine partida și a controlat aplombul uneori peste limita regulamentului al combatanților, tipic pentru nivelul Ligii 4.

S-a încheiat CSA Steaua – Academia Rapid 1-3 (1-1), cele două formații urmând a se reîntâlni în turneul de baraj pentru promovare în Liga 3.

 

Steaua (antrenor Ion Ion): Iancu - Boerean, Pădureţ, Sitaru, Grigore - Olaru (min. 75 Constantinescu), Vîlcea (min. 62 Kamara) - Zeciu (min. 88 Curt), Răsdan, Predescu - Mirea (min. 62 Bâtfoi)

Academia Rapid (antrenor Constantin Schumacher): Ciuculescu - Voicu, Iacob (min. 46 Stancu), Bratu, Lădaru (min. 77 Dovleac) - Burlacu (min. 63 Ad. Grigore), Maftei, Duriţă, Goge - D. Niculae, Vlada (min. 89 Pancu)

Alte știri din Fotbal