Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga 2: Rapid remizează în 9 jucători la PloieștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Iul 2020

Liga 2: Rapid remizează în 9 jucători la Ploiești

Meci dramatic pe ”Ilie Oană” între Petrolul Ploiești și Rapid, o partidă în care un rol aparte l-a jucat arbitrul Iulian Dima. Aflați la primul joc în acest play-off al Ligii 2, ”găzarii” au beneficiat de dublă superioritate numerică și un penalty repetat de două ori și tot nu au reușit să depășească o formație giuleșteană care și-a dorit un rezultat pozitiv în al doilea meci disputat în deplasare.

”Centralul” partidei a avut o primă decizie contestată de rapidiști în minutul 3 la golul lui Hlistei anulat pe motiv de ofsaid, apoi în minutul 28 i-a acordat al doilea cartonaș galben lui Rareș Lazăr, însă chiar rămași în 10 giuleștenii sunt mai periculoși și doar ieșirea inspirată dintre buturi a lui Avram a îndepărtat pericolul lansării în adâncime a lui Hlistei în minutul 38. Gazdele au părut fără soluții în ofensivă și până la pauză doar centrarea lui Gabi Deac pe linia de 6 metri și respinsă de portarul Popa a mai produs panică în careul giuleștenilor.

În partea a doua a jocului Drăghiceanu nu lovește cum trebuie un balon din voleu în centru careului lui Avram și îi permite portarului gazdelor să rețină, pentru ca în minutul 65 Iulian Avram să dicteze penalty la intrarea lui Mallo asupra lui Bratu. Urmează câteva minute decisive pentru soarta partidei în care tânărul portar al giuleștenilor, Popa, nu își poate stăpâni nervii și la două execuții de la punctul cu var ale lui Arnăutu și Marinescu a părăsit linia porții și a primit două cartonașe galbene, fiind implicit eliminat. Frustrarea sa a fost cu atât mai mare cu cât parase ambele execuții, dar și înlocuitorul său între buturi, Tătaru, a fost ocrotit de șansă la execuția lui Meza Colli, care a trimis mult peste transversală. Până la finalul jocului Petrolul și-a presat adversara în propria treime, dar numai lovitura de cap din minutul 85 a lui Gabi Deac ce a trimis balonul în transversală i-a mai apropiat de gol, astfel încât s-a încheiat Petrolul – Rapid 0-0.

 

Clasamentul arată în felul următor:

1. UTA Arad  25 pct.

2. Turris Oltul Turnu Măgurele  24

3. CS Mioveni  21

4. Rapid  21

5. Campionii FC Argeş  20

6. Petrolul Ploieşti  20

 

Programul etapei a 2-a:

Joi, 9 iulie

UTA Arad – Turris-Oltul  3-4 (2-2)

Sâmbătă, 11 iulie

FC Petrolul – Fotbal Club Rapid  0-0 (0-0)

Marți, 14 iulie

Campionii FC Argeș – CS Mioveni

Alte știri din Fotbal