Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga 2: Dunărea remizează la Călărași cu Turris și urcă pe locul 2Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Dec 2020

Liga 2: Dunărea remizează la Călărași cu Turris și urcă pe locul 2

Într-un meci reprogramat din etapa a 12-a a Ligii 2, Dunărea Călărași a încheiat la egalitate pe teren propriu jocul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele și urcă o treaptă în clasament până pe poziția secundă, la egalitate de puncte și de golaveraj, dar cu mai multe goluri marcate decât ASU Politehnica Timișoara.

Pe arena ”Ion Comșa” curățată de zăpada căzută din abundență de Ziua Națională, elevii lui Cristian Pustai au impus un ritm alert și datorită temperaturii scăzute, însă cei care au deschis scorul au fost oaspeții imediat după pauză. În minutul 49 Liviu Mihai a fructificat o fază construită de Haită, cel mai incisiv jucător al teleormănenilor, pentru ca apoi jucătorii pregătiți de Eugen Trică să se retragă în tranșee și să absoarbă presiunea pusă de formația gazdă. Fără o construcție elaborată, practic imposibilă în condițiile unui teren greu, călărășenii au apelat la mingi aruncate în careu pentru solidul vârf Valentin Alexandru. Tactica a dat succes în minutul 86, când Alexandru s-a înălțat la 6 metri și a reluat cu capul în plasă balonul centrat de pe partea dreaptă de Sîrbu.

Dunărea face 24 de puncte, cu trei mai puțin decât liderul FC U Craiova și peste o săptămână va evolua la Cluj cu Universitatea. Turris-Oltul urcă pe locul 11 cu 18 puncte și sâmbătă primește vizita celor de la Fotbal Comuna Recea.

Miercuri, 2 decembrie ar fi trebuit să se desfășoare alte două partide reprogramate din cauza apariției de cazuri de COVID-19 la unele dintre combatante. Universitatea Cluj – Farul Constanța din etapa a 11-a și Ripensia Timișoara – CS Mioveni din etapa a 12-a au fost inițial amânate din cauza problemelor medicale din loturile clujenilor și timișorenilor. De această dată Farul și CS Mioveni au anunțat apariția de noi cazuri și conform regulamentului FRF pentru sezonul în curs, se va da meci pierdut cu 0-3 la ”masa verde” echipelor care au solicitat prima amânare a jocurilor.

Alte știri din Fotbal