Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Vinicius, salvatorul din GruiaFlaviu Buboi / SportPictures.eu
17 Oct 2020

Liga 1: Vinicius, salvatorul din Gruia

Campioana CFR Cluj este salvată din nou de fundașul-golgheter Vinicius și pune presiune pe liderul Universitatea Craiova înaintea meciului juveților cu Dinamo. În partida din această seară cu FC Botoșani, jucătorii pregătiți de Dan Petrescu au avut de furcă cu formația moldoveană ce părea victimă sigură în Gruia în situația în care lotul său este grevat puternic de absențe.

Evoluția primei părți a jocului părea să confirme calculele hârtiei, Debeljuh reușind să deschidă scorul în minutul 15 cu o reluare din careul mic în urma pasei lui Camora, apoi Djokovic nu prinde cadrul porții lui Hankic în două rânduri în minutele 21 și 22, prima dată cu capul, apoi cu un șut de la 25 de metri. Minutul 26 aduce surpriza, albanezul Fili reușind să egaleze tabela cu un șut din 14 metri, după care CFR ratează o ocazie importantă prin Chipciu, șutul acestuia de la 16 metri fiind scos de sub transversală de portarul moldovenilor.

La trei minute după pauză Bălgrădean blochează șutul din unghi al lui Keyta, iar pe continuarea fazei Fili trimite pe lângă poartă dintr-o poziție bună, Debeljuh trimite cu capul pe direcția lui Hankic zece minute mai târziu, pentru ca în minutul 65 Keyta să scoată la șut în mijlocul careului pentru Mihai Roman, dar execuția acestuia a trimis balonul pe lângă poartă. Florescu îl pune la muncă pe Bălgrădean în minutul 72 cu un șut din afara careului, de la 30 de metri, iar în minutul 76 Vinicius reușește golul victoriei cu o execuție de atacant, dribling în fața a doi adversari și șut sub transversală fără nicio șansă pentru Hankic. Arbitrul Sebastian Colțescu îi lasă în 10 pe moldoveni în minutul 82 eliminându-l pe Moescu și jocul a curs spre victoria gazdelor.

Moldovenii au părăsit terenul cu fruntea sus și cu amărăciunea de a fi scăpat printre degete un punct, bifând a treia înfrângere consecutivă.

 

CFR Cluj - FC Botoșani 2-1 (1-1)

Au marcat: Debeljuh (min. 15), Vinicius (min. 76)/Fili (min. 27)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban (min. 47 Pereira), A. Păun – C. Deac (min. 62 Omrani), Debeljuh (min. 62 Rondon), Joca (min. 6 Chipciu, min. 87 Carnat)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic – Fl. Plămadă (min. 69 Chalkiadakis), A. Moescu, Şeroni, Ţigănaşu – D. Croitoru (min. 31 Tîrcoveanu), Ed. Florescu, Ongenda – M. Roman, Keyta, R. Fili

Alte știri din Liga 1