Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Viitorul termină turul pe loc de play-offRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Ian 2021

Liga 1: Viitorul termină turul pe loc de play-off

”Primul meci al anului, ultimul meci al turului” ar suna o parafrază a unui titlu de roman celebru pentru partida de la Ovidiu dintre FC Viitorul și FC Hermannstadt. Formația de la malul mării a obținut prima victorie sub comanda lui Mircea Rednic la capătul unei partide complicate, pe care a dominat-o copios, dar care ar fi putut căpăta o altă turnură dacă în minutul 70 arbitrul Radu Petrescu ar fi dictat penalty la un henț al lui Ghiță în careul gazdelor. ”Centralul” a revenit asupra deciziei și a dictat corner, decizie care i-a nemulțumit pe sibieni.

Veniți la doar câteva zile de la reluarea pregătirilor, elevii lui Ruben Albes au început bine jocul și au deschis scorul în minutul 19 prin Opruț la o fază în care principalul merit îi aparține lui Buzan. Mijlocașul a insistat în flancul drept și l-a depășit pe De Nooijer pentru a centra din apropierea liniei de fund, Jo Santos a șutat în două rânduri în blocajul fundașilor constănțeni pentru ca Opruț, cu mai mult spațiu la dispoziție, să trimită în plasă din centrul careului. Viitorul se aruncă în atac și după ce lui George Ganea i se interzice golul în minutul 25 de către Figueiredo cu o paradă de excepție, egalarea survine în minutul 37. După ce ratase o reluare din cădere din careul mic în minutul 17, Luckassen profită de un paravan făcut de Ely Fernandes în careul sibienilor și de spațiul generos dintre fundașii adverși și trimite în plasă de la 6 metri aducând liniștea în tabăta constănțenilor.

Matei trage cu exteriorul în plasa laterală în minutul 46 și dă semnalul asaltului din repriza secundă la poarta lui Figueiredo, dar dominarea surdă nu a fost convertită pe tabelă. Romario Benzar a fost aproape de a-și aduce echipa în avantaj în minutul 68, dar balonul trimis de el din lovitură liberă a lovit transversala, iar patru minute mai târziu Luckassen ratează monumental din trei metri nefiind în stare să reia în plasă o minge respinsă de Figueiredo de pe linia porții la șutul lui De Nooijer. În schimb, vârful de atac al gazdelor și-a jucar perfect rolul de pivot în minutul 84, atunci când a preluat un balon în mijlocul careului și l-a pasat lui Ciobanu, care l-a executat cu un șut la vinclu pe Figueiredo după ce l-a culcat din fentă pe Romario Pires. Luckassen putea face dubla în minutul 88, dar și-a făcut prea lung balonul în încercarea de a-l dribla pe Figueiredo și i-a permis lui Viera să intervină și să îndepărteze pericolul.

Victoria le oferă celor de la Viitorul ascensiunea până pe locul 6, la egalitate de puncte, 20, dar cu un golaveraj mai bun decât Chindia Târgoviște, în timp ce sibienii rămân pe locul 14 cu 15 puncte.

 

FC Viitorul - FC Hermannstadt 2-1 (1-1)

Au marcat: Luckassen (min. 37), Ciobanu (min. 84)/Opruț (min. 19)

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Cojocaru - R. Benzar, Dobrosavlevici, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu (min. 90 Mladen), Artean, C. Matei (min. 68 Dussaut) - Ely Fernandes (min. 68 Măţan), Luckassen, G. Ganea (min. 78 Andronache)

FC Hermannstadt (antrenor Ruben Albes): Figueiredo- Scarlatache, Viera, Stoica, Opruţ - Romario, Alhassan - Vodă (min. 85 Măţel), Buzan (min. 87 Ster), Jo Santos - Karanovici

Alte știri din Liga 1