Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Viitorul înfrânge liderul după un meci-spectacolRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Oct 2019

Liga 1: Viitorul înfrânge liderul după un meci-spectacol

La Ovidiu, FC Viitorul a dispus cu 3-1 de CFR Cluj și egalează campioana la vârful clasamentului în ceea ce pare a fi unul dintre cele mai echilibrate campionate din ultimii ani.

Într-o partidă în care ambele formații au beneficiat de prezența pe banca tehnică a antrenorilor principali, constănțenii au fost cei care au condus ostilitățile în primele 45 de minute. Elevii lui Gică Hagi s-au distanțat pe tabelă după un autogol al neinspiratului Peteleu în minutul 27, o încercare de degajare cu latul din câțiva metri, și cu un gol de generic al lui Cosmin Matei în minutul 36, șut de la 30 de metri cu boltă și cu efect ce a pus mingea la vinclu. Putea fi 3-0 la pauză, dar în minutul 43 De Nooijer a șutat din unghi cu interiorul și balonul s-a dus în aut de poartă, apoi în repriza secundă CFR revine mai montată și se lovește de un Căbuz în zi de grație.

Portarul gazdelor a parat o lovitură de cap din 6 metri trimisă de Traore în minutul 47 și în loc să se strângă scorul pe tabelă, Rivaldinho a înscris în minutul 57 după o pasă lungă primită în careul advers de la Gabi Iancu, o preluare ce l-a păcălit pe Camora și un șut printre picioarele lui Arlauskis. Clujenii nu au ce pierde, ies din nou la atac și se lovesc din nou de ”zidul” Căbuz, șuturile lui Costache și Bordeianu fiind parate de portarul Viitorului la aceeași fază din minutul 66. În cele din urmă Căbuz este învins în minutul 76, dar de la punctul cu var. Goalkeeper-ul gazdelor l-a lovit cu pumnul în piept pe Costache în încercarea de a respinge un balon, iar arbitrul George Găman a indicat cu întârziere penalty după ce a văzut efectele impactului dintre cei doi. Culio a transformat și a dat speranțe clujenilor, dar diferența de pe tabelă nu s-a mai diminuat până la final. Dacă nu a intervenit Căbuz, a ratat Traore o ocazie imensă în minutul 87, lovitură de cap din 6 metri fără să fie talonat, balonul trecând pe lângă stâlpul din dreapta portarului Viitorului.

Astfel, CFR Cluj suferă a doua înfrângere din campionat și primește un balon de oxigen odată cu întreruperea competiției pentru meciurile naționalei, deoarece ritmul de un meci la 3 zile a lăsat urme în evoluția echipei. De partea cealaltă, succesul dă un nou imbold jucătorilor Viitorului, care au acum certitudinea că se pot bate la titlu de la egal cu orice altă contracandidată.

 

FC Viitorul - CFR Cluj 3-1 (2-0)

Au marcat: Peteleu (min. 27 aut.), C. Matei (min. 36), Rivaldinho (min. 57)/Culio (min. 76 pen.)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz - Boboc, Țîru, Mladen, De Nooijer - C. Matei (min. 52 St. Filip), Artean, Houri - Iancu (min. 83 P. Iacob), Rivaldinho, Ganea (min. 57 M. Dulca)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Cestor, Camora - Itu (min. 46 Bordeianu), Hoban (min. 60 M. Pereira), Culio (min. 81 Deac) - Costache, L. Traore, Păun

Alte știri din Liga 1