Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Viitorul bifează a doua victorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Aug 2018

Liga 1: Viitorul bifează a doua victorie

Victorie muncită pentru Viitorul în partida de la Ovidiu cu Gaz Metan Mediaș, o victorie obținută fără Artean, Achim și Luchin în teren, menajați de Gică Hagi după un start de campionat în ritm accelerat. Gaz Metan, revelația startului de campionat, este în pierdere de viteză după înfrângerea de pe teren propriu din etapa trecută cu FCSB și nu a mai revenit la prestația solidă din primele etape, în timp ce băieții lui Gică Hagi au oferit o primă repriză de fotbal-șampanie cu un gol de kinogramă înscris de Drăguș.

Primele 45 de minute au fost la discreția gazdelor, care și-au permis luxul de a irosi cu inconștiența tinereții ocazii monumentale, precum cele ale lui Ianis Hagi din minutul 7, lovitură liberă în urma căreia balonul a căzut pe plasa porții lui Pleșca, și 27, când decarul a tras direct în portarul medieșenilor. La fel de mari au fost și ocaziile lui Drăguș din minutul 28, când Pleșca i-a suflat balonul din picior la marginea careului mare, din minutul 35, blocat în ultimă instanță de un fundaș advers după o schemă lucrată de Ianis Hagi și Ciobanu, și din minutul 43, când din 6 metri nu a putu lovi balonul centrat de pe stânga de Mățan. În schimb, Drăguș a deschis scorul în minutul 29 cu o foarfecă laterală de senzație, balonul lovit de el din zona punctului cu var fiind plasat sub transversală.

Lucrurile s-au complicat pentru gazde din minutul 55, când Mladen a primit cel de-al doilea cartonaș galben și echilibrul numeric în teren s-a alterat. Chiar și în inferioritate Viitorul a bifat o ocazie mare prin Ciobanu în minutul 61, șutul său de la 16 metri fiind scos in extremis de Pleșca, apoi în minutul 85 același Ciobanu stabilește scorul final după un un-doi cu Vînă și un dribling pe lângă portarul medieșenilor, șutul său din unghi depășind linia porții cu toată opoziția lui Crețu. Un gol al lui Fortes anulat pe motiv de ofsaid în minutul 88 și o bară la lovitura de cap a lui Caiado din al treilea minut de prelungiri au fost ultimele faze notabile ale partidei încheiate FC Viitorul – Gaz Metan Mediaș 2-0 (1-0).

Pentru constănțeni urmează etapa viitoare meciul de pe teren propriu cu FCSB, în timp ce medieșenii vor primi vizita campioanei CFR Cluj.

 

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Mladen, Țîru, Ghiță, De Nooijer - Ciobanu, T. Băluță, Vînă - I. Hagi (min. 85 Houri), Drăguș (min. 70 Boboc), Mățan (min. 58 Lima)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleșca - Crețu, Diallo (min. 63 Luis Aurelio), M. Constantin, Bușu - I. Cristea, Fofana - Olaru, Chamed (min. 79 Caiado), Ely Fernandes (min. 76 R. Romeo) - Fortes

Alte știri din Liga 1