Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie vitală pentru ViitorulSorin Danielciuc / SportPictures.eu
09 Mai 2021

Liga 1: Victorie vitală pentru Viitorul

Pe arena de la Ovidiu, FC Viitorul a învins FC Argeș și a luat trei puncte esențiale pentru supraviețuire în Liga 1.

Cu spatele la zid după doar 7 puncte câștigate în 6 meciuri de play-out, constănțenii aveau nevoie de victorie pentru a se extrage din zona locurilor de baraj și a se îndepărta de locurile ce aduc retrogradarea directă. Piteștenii nu au venit, însă, să facă doar act de prezență și în minutul 22 Grecu trimite primul șut spre poarta lui Cojocaru, iar în minutul 28 Meza Colli prinde cadrul porții cu un șut cu efect de la peste 20 de metri, dar Cojocaru reține fără probleme. Gazdele au avut o bună ocazie în minutul 26 la centrarea lui George Ganea reluată de Chițu de la prima bară, dar De Jonghe a apărut la momentul potrivit și a deviat balonul în corner.

Elevii lui Cătălin Anghel dau lovitura în startul părții secunde, în minutul 48 Chițu inventează o pasă din întoarcere pentru Artean și mijlocașul l-a învins pe Greab cu un șut la colțul scurt. După doar trei minute faza se repetă aproape identic cu Jo Santos pe post de servant, dar pasa a dat-o cu călcâiul, iar finalizarea i-a aparținut lui Chițu, șutul acestuia la colțul lung fiind scos de pe linia porții de Tofan. Piteștenii nu cedează și Malele îi încearcă vigilența lui Cojocaru în minutul 68 cu un șut ce a prins pământul, dar portarul gazdelor a respins în lateral și a evitat pericolul. Ultima ocazie a partidei a venit pe secundele de final ale celor 4 minute de prelungiri, Tsoumou a ieșit dintre trei adversari și a șutat din colțul careului mare, însă Greab parează și jocul se termină cu victorie la limită a gazdelor.

Viitorul urcă pe 12 cu 26 de puncte, evitând retrogradarea directă, iar piteștenii își mențin locul 8 cu 31 de puncte.

 

FC Viitorul - FC Argeș 1-0 (0-0)

A marcat: Artean (min. 48)

FC Viitorul (antrenor Cătălin Anghel): Cojocaru - Grădinaru, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc (min. 46 Pedroso) - Ciobanu, Artean, Grameni - Chiţu, G. Ganea (min. 46 Tsoumou), Jo Santos (min. 90+1 Ely Fernandes)

FC Argeș (antrenor Mihai Ianovschi): Greab - Tofan (min. 63 Palici), Boldor, Deslandes (min. 74 Turda), De Jonghe - Meza Colli, I. Şerban (min. 74 Honciu) - Grecu (min. 46 Năstăsie), Ribeiro, C. Dumitru (min. 62 Drăghici) - Malele

Alte știri din Liga 1