Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie muncită, trei puncte meritate pentru ieșeniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2016

Liga 1: Victorie muncită, trei puncte meritate pentru ieșeni

CSM Politehnica Iași a debutat în acest campionat pe teren propriu, după ce meciul din prima etapă contra Stelei a fost amânat datorită participării ambelor echipe în cupele europene. În Copou, studenții au primit vizita medieșenilor de la Gaz Metan, o echipă cu o bună exprimare în special în partidele din deplasare.

Partida a început abrupt, cu un gol al gazdelor înscris în minutul 5 după o fază fixă. Un corner bătut de pe partea dreaptă de Ciucur trimite mingea la linia careului de 6 metri, de unde Țigănașu, apărut din spate, a reluat simplu pentru deschiderea scorului. Tot în urma unei faze fixe, a unui corner, s-a produs și egalarea din minutul 33: Munteanu execută o lovitură de colț din flancul drept, balonul ajunge într-un mănunchi de jucători de unde Axente trimite în plasă.

După pauză Nicolo Napoli face două schimbări în compartimentul median, care duc la dinamizarea atacului ieșean. În minutul 52 gazdele sunt aproape de a se desprinde din nou pe tabelă: Vasile Gheorghe, intrat în minutul 46, îl pune în poziție de finalizare pe Piccioni, dar italianul ratează cu nonșalanță, bărbierind balonul în mijlocul careului lui Pleșca singur cu portarul medieșenilor. Atacantul ieșenilor continuă seria ratărilor cu un șut mult peste poarta lui Pleșca, o bară și o nouă ocazie monumentală, în care a ratat întâlnirea cu balonul în colțul careului mic, spre disperarea tribunei care privea cu înfrigurare scurgerea timpului pe ceas. Bole aduce bucuria în rândul suporterilor echipei gazdă în minutul 81 cu un șut trimis sub transversală de la limita careului de 16 metri, intervenția portarului medieșean fiind inutilă. Ultimele emoții au fost risipite în minutul 90, Andrei Cristea convertind pe tabelă o lovitură liberă de la 20 de metri cu o execuție surprinzătoare pentru Pleșca, rămas neclintit la balonul trimis prin zid.

S-a încheiat CSM Politehnica Iași – Gaz Metan Mediaș 3-1 (1-1), debut cu victorie al ieșenilor în fața propriilor suporteri.

 

CSM Politehnica Iaşi (antrenor Nicolo Napoli): Grahovac - Voicu, Frăsinescu, Mihalache, Țigănașu - Ciucur (min. 46 V. Gheorghe), Mitic, Tîrșă (min. 58 Chelaru), Bole - Cristea, Piccioni (min. 74 Dan Roman)

Gaz Metan Mediaş (antrenor Cristian Pustai): Pleşca - Creţu (min. 87 Trtovac), Cristean, Zaharia, Susnjar, C. Petre - Munteanu (min. 46 Eric), Danci, Llullaku - Axente, Gavra (min. 69 Buzean)

Alte știri din Liga 1