Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie la scor de forfait pentru covăsneniValentin Macrea / SportPictures.eu
17 Dec 2020

Liga 1: Victorie la scor de forfait pentru covăsneni

Sepsi OSK a învins UTA la Sf. Gheorghe la scor de neprezentare și revine pe locul 4 cu un total de 26 de puncte.

Formația covăsneană a ratat o primă ocazie în minutul 7 la lovitura de cap a lui Bouhenna ce trece puțin peste transversală, iar un minut mai târziu Delgiannidis cade ușor în careul arădenilor în urma unui duel cu Rumbullaku și gazdele cer penalty, însă fără succes. Vlad Morar trimite primul șut către buturile apărate de Niczuly în minutul 15, dar nu prinde cadrul porții, apoi Achahbar și-a încercat șutul de la distanță în minutul 24, dar Iacob a reținut balonul. Patru minute mai târziu este rândul celor de la UTA să ceară penalty după ce Nouvier l-a deposedat prin alunecare corect pe Buhăcianu, nici de această dată arbitrul Horia Mladinovici nu a indicat punctul cu var. Deschiderea de scor se produce în minutul 32, Safranko penalizând indecizia a doi fundași ai celor de la UTA și reluând în plasă dintre ei mingea respinsă de Iacob în urma unui șut al lui Achahbar, dar până la pauză UTA putea egala. În prelungiri Buhăcianu pleacă impetuos pe contraatac, dar, tatonat de Fofana, intră prea mult în unghi și nu-l poate învinge pe Niczuly, care a blocat bine colțul scurt.

Imediat după pauză Safranko ratează o ocazie imensă, șutul său din întoarcere de la 16 metri fiind deviat cu călcâiul de un adversar și balonul s-a prelins pe lângă stâlpul din stânga lui Iacob și tabela a rămas nemodificată. Buhăcianu șutează în plasa laterală în minutul 71, iar finalul de partidă le aparține gazdelor, care au aplicat încă două ”directe” și i-au pus pe arădeni la podea. În minutul 81 Aganovic a pasat în careul mic pentru Safranko și atacantul slovac al gazdelor a făcut dubla, pentru ca patru minute mai târziu Golofca să finalizeze o acțiune de contraatac cu un șut cu efect la vinclu. Arădenii puteau relansa meciul cu un minut înainte, dar Ursu a tras direct în Niczuly din postură de unu la unu.

Cinci meciuri fără înfrângere cimentează poziția de play-off a covăsnenilor, în timp ce UTA suferă a treia înfrângere consecutivă și cu 17 puncte rămâne pe locul 9.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - UTA 3-0 (1-0)

Au marcat: Safranko (min. 32 și 81), Golofca (min. 85)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Delgiannidis, Bouhena, Mitrea, Ştefănescu – Fofana (min. 60 Aganovic), Vaşvari – Nouvier (min. 87 Gal-Andrezly), Achahbar (min. 72 Purece), Petrila (min. 59 Golofca) – Safranko (min. 87 L. Fulop)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob – Bustea, Erico, Melinta, Rumbullaku (min. 88 Tescan) – Miculescu (min. 57 Ursu), Albu, Isac, Buhăcianu (min. 88 Ioniţă) – V. Morar (min. 57 Roşu), Hora

Alte știri din Liga 1