Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie la limită și final de sezonBogdan Balas / SportPictures.eu
27 Mai 2021

Liga 1: Victorie la limită și final de sezon

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a încheiat campionatul cu o victorie la limită obținută pe teren propriu în fața celor de la FC Botoșani.

Trupa covăsneană a fost la cârma partidei pentru care moldovenii au părut că au intrat deja în vacanță, replica fiind prea puțin consistentă. Petrila a dat startul ocaziilor la poarta lui Pap cu un șut ce a trecut razant peste transversală în minutul 10, oaspeții dau replica în minutul 21 prin Patache, balonul trimis de el din unghi fiind prins cu siguranță de Jesus Fernandez. Imediat după aceea Dumiter plasează balonul direct în brațele lui Pap cu o lovitură de cap din 8 metri, iar în minutul 28 Eder Gonzalez zguduie transversala cu un șut de la 20 de metri. Până la pauză oaspeții cer în două rânduri penalty, la duelul dintre Târcovanu și Eder Gonzalez din minutul 30 și la o presupusă lovitură de picior aplicată de Ninaj în capul lui Ongenda în minutul 42.

Startul părții secunde aduce o dublă ocazie a gazdelor, Pap respingând într-o primă fază o centrare în fața porții a lui Dumitrescu, apoi un șut din afara careului trimis de Aganovic. Dumiter ratează un lob în minutul 55, apoi în minutul 70 Golofca profită de gafa lui Moescu și scapă singur cu Pap, dar nu poate trimite balonul pe cadrul porții. Finalul se încinge, Ninaj șutează la colțul scurt și Pap e la post în minutul 86, după care la cealaltă poartă Papa pune latul în loc să tragă cu ristul și îi șutul se transformă într-o pasă pentru Jesus Fernandez. Golul vine în minutul 90 în urma unei lovituri libere executate de Achahbar la care Safranko a deviat decisiv cu capul și a stabilit scorul final.

A fost ultimul meci al play-off-ului, cel care încheie un sezon atipic, dar extrem de disputat, cu răsturnări de situație și meciuri excelente, cu multe discuții și controverse. Fotbalul nu se oprește, ci continuă cu barajele pentru locul de Conference League.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - FC Botoșani 1-0 (0-0)

A marcat: Safranko (min. 90)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Jesus Fernandez - Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu - Tortella, Fofana (min. 46 Păun), Tamas (min. 46 Aganovic) – Petrila (min. 46 Golofca), L. Fulop (min. 46 Achahbar), Dumiter (min. 60 Safranko)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun, Racoviţan (min. 46 Moescu), Meleke, Ţigănaşu – Papa, Florescu, Ongenda – Patache (min. 46 Fili), Croitoru (min. 18 M. Roman, min. 76 Ashkovski), Tîrcoveanu (min. 76 Camara)

Alte știri din Liga 1