Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie la limită, decisă de o execuție de la punctul cu varAlexandru Veres / SportPictures.eu
17 Iul 2021

Liga 1: Victorie la limită, decisă de o execuție de la punctul cu var

Gaz Metan Mediaș și-a îndeplinit obiectivul în runda inaugurală, obținând cele trei puncte în fața nou-promovatei CS Mioveni în urma unui penalty transformat de Chamed în minutul 14.  Elevii lui Mihai Teja au apăsat pe accelerație exact cât au avut nevoie pentru a face diferența pe tabelă, formația argeșeană reușind apoi să echilibreze jocul, însă nu a putut să penetreze defensiva gazdelor chiar dacă medieșenii au evoluat în 10 din minutul 77.

Gaz Metan a avut o primă ocazie în minutul 6 la șutul lui Roberto Romeo trimis din afara careului și respins de Popescu până la Vlad Morar, însă șutul acestuia a trecut puțin peste vinclul de la colțul scurt, apoi în minutul 13 arbitrul George Găman a indicat punctul cu var după un henț făcut de Iacob. Chamed a executat perfect și l-a învins pe Popescu pentru a-și trece în cont primul gol al medieșenilor în această ediție de campionat. Gazdele puteau profita în minutul 19 de o gafă imensă a lui Iacob, pasa trimisă înapoi de acesta fiind preluată cu ușurință de Grădinaru, care i-a pasat în centrul careului lui Vlad Morar, însă reluarea imprecisă a vârfului de atac i-a salvat pe argeșeni de primirea celui de-al doilea gol. Până la finalul reprizei Toma are două șanse de a restabili egalitatea, cu un șut de la limita careului ce a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Vâlceanu (min. 39) și o reluare din colțul careului mic pe traiectoria căruia s-a interpus Filip (min. 45).

Partea a doua a jocului a adus o dominare a oaspeților asumată de medieșeni, care au avut situația sub control. Situația putea fi dezechilibrată de eliminarea lui Yuri din minutul 77 după o intervenție cu talpa la balon ce s-a oprit până la urmă pe coapsa lui Blănaru, decizia lui George Găman fiind imediată și pe deplin justificată. Nici intrarea lui Andrei Cristea nu a produs imboldul dorit de tehnicianul Alexandru Pelici, care revine la Mioveni împreună cu elevii săi fără punct dintr-o deplasare care ar putea avea efect în economia lungului parcurs al campionatului.

 

Gaz Metan Mediaș - CS Mioveni 1-0 (1-0)

A marcat: Chamed (min. 14 pen.)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Vâlceanu – Romeo, Yuri, Matricardi, Trif – Filip, Moura (min. 80 Mathaus) – Lixandru (min. 46 Izata), Chamed (min. 41 Iancu, min. 80 Horşia), Grădinaru – Morar (min. 58 Sarr)

CS Mioveni (antrenor Alexandru Pelici): I. Popescu – Scarlatache, I. Balaur (min. 59 Oancea), A. Iacob, Şerbănică (min. 86 Burnea) – M. Toma, Panait (min. 59 A. Cristea), Dumitriu, Rădescu (min. 76 Coşereanu) – Rusu (min. 76 Massaro) – Blănaru

Alte știri din Liga 1