Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie în prelungiri pentru medieșeniValentin Macrea / SportPictures.eu
23 Iul 2018

Liga 1: Victorie în prelungiri pentru medieșeni

Capriciile naturii au marcat meciul de la Mediaș dintre Gaz Metan și Concordia Chiajna încheiat în cele din urmă cu victoria la limită a gazdelor.

Pe o ploaie torențială care a îmbibat gazonul până la limita impracticabilului, medieșenii au semnat prima ocazie importantă în minutul 21 când Olaru a trimis un șut-centrare în urma căruia balonul a căzut pe bara transversală a porții lui Caparco. Șapte minute mai târziu elevii tehnicianului Mihai Teja, debutant pe banca Gazului, au reușit să deschidă scorul după o acțiune fluentă în flancul drept încheiată cu centrarea perfectă a lui Crețu reluată de Chamed cu capul din 6 metri. Balonul a lovit gazonul și a fost imposibil de parat pentru portarul ilfovenilor, modificarea tabelei determinând echipa oaspete să se arunce în atac. În minutul 34 o lovitură liberă executată de Gorobsov este respinsă de Pleșca de pe linia porții, așa cum a considerat arbitrul George Găman, cu toate că jucătorii Concordiei susțineau că portarul gazdelor a lovit balonul după ce acesta depășise integral linia porții. Trecând peste decizia defavorabilă lor, jucătorii pregătiți de Ionuț Badea au avut nevoie de numai cinci minute pentru a egala, centrarea lui Matei de pe partea dreaptă a direcției de atac ajungând pe fruntea lui Guessan, iar vârful ivorian nu l-a iertat pe Pleșca. Până la pauză Caiado putea duce din nou Gazul în avantaj după o lovitură liberă indirectă executată de pe linia careului mic de Marius Constantin, dar blocul jucătorilor Concordiei a fost de netrecut.

Repriza secundă s-a reluat cu o întârziere de un sfert de oră ca urmare a unei defecțiuni la instalația de nocturnă, unul din stâlpi fiind lovit de un fulger. A urmat o repriză secundă de factură mai slabă în care intrarea portughezului Fortes, debutant în tricoul Gazului, a schimbat pe final soarta meciului. Execuțiile sale pe terenul greu, îmbibat cu apă, păreau neinspirate, dar șutul din minutul 86 din afara careului a aprins speranța în tribunele medieșene. A urmat apoi izbăvirea, un alt șut trimis de Fortes de la limita careului de 16 metri din unghi de 45 de grade l-a lăsat fără replică pe Caparco și a stabilit scorul final.

Gaz Metan – Concordia 2-1 (1-1), debut fericit pentru Teja pe banca medieșeană ce propune în Fortes un jucător interesant pentru campionatul intern.

 

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca - Creţu, M. Constantin, Diallo, Buşu - L. Cristea, Caiado (min. 57 R. Romeo) - Chamed (min. 70 P. Costea), Fofana, D. Olaru - Buziuc (min. 62 Fortes)

Concordia Chiajna (antrenor Ionuț Badea): Caparco - G. Mateis, Marc, Albu, Fota - Gorobsov (min. 73 Bucşa), Prepeliţă - Nivaldo (min. 66 Ivanovici), Cristescu, Grădinaru - Guessans (min. 84 Batin)

Alte știri din Liga 1