Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie in extremisStefan Ciocan / SportPictures.eu
31 Oct 2016

Liga 1: Victorie in extremis

Meci cu multă încărcătură nervoasă la Ovidiu, acolo unde Viitorul a primit vizita celor de la FC Voluntari. Gazdele, echipă clasată pe podium, și-au confirmat din start statutul de favorită a întâlnirii: în minutul 4 Gabi Iancu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, Balauru a boxat în față și Florinel Coman a reluat cu capul, dar nu a prins cadrul porții ilfovenilor. Speranțele unui meci ușor se năruiesc pentru gazde în minutul 7, când Cernat îi dă o pasă excelentă lui Ivanovici în careul advers, iar Boli îl faultează pe fostul jucător al Botoșaniului și arbitrul Istvan Kovacs a acordat penalty. Lovitura a fost transformată de Florin Cernat, un ”ex” al acestei partide, jucător pe care Gică Hagi a mizat în campionatul trecut și care a contribuit consistent la calificarea dobrogenilor în cupele europene. Ivanovici dă din nou emoții echipei gazdă în minutul 21 cu un raid din flancul drept ce a traversat lateral tot careul lui Râmniceanu, dar nu a găsit o breșă care să-i permită să tragă la poartă. Boli are un șut peste transversală în minutul 34, apoi Chițu îl imită în minutul 51 și Purece se apropie cel mai mult de țintă în minutul 64, dar mingea trimisă de el tot nu prinde cadrul porții.

Echilibrul se rupe în minutul 66 când Balaur ia al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Nimely, iar cinci minute mai târziu Istvan Kovacs acordă penalty pentru gazde la tragerea de tricou de către Acsinte a lui Chițu. Spiritele se încing, cartonașele galbene își fac apariția, căpitanul Maftei continuă să protesteze și este eliminat, lăsându-și coechipierii în dublă inferioritate numerică. Chițu execută, Balauru apără, dar trei jucători ilfoveni intraseră în careu înainte ca atacantul Viitorului să lovească mingea la punctul cu var, așa încât Kovacs decide repetarea loviturii. În cele din urmă execută și transformă Răzvan Marin, apoi la câteva minute distanță Florinel Coman a avut ocazia de a face 2-1 cu un șut de lalimita careului mare al oaspeților, dar Balauru a fost pe fază și a respins în corner. Golul victoriei Viitorului a venit în al cincilea minut al prelungirilor, Boli reluând cu capul o centrare trimisă de Răzvan Marin în mijlocul careului Voluntariului.

S-a încheiat Viitorul – FC Voluntari 2-1 (0-1), rezultat ce menține trupa lui Gică Hagi pe ultima treaptă a podiumului, în timp ce ilfovenii rămân pe locul 9 cu 15 puncte.

 

Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Râmniceanu - Benzar, Ţîru, Brandan (min. 65 Nimely), Boli - Dani Lopez (min. 45 Purece), Nedelcu, R. Marin - Iancu (min. 69 Cicaldău), Chiţu, Fl. Coman

FC Voluntari (antrenor Florin Marin): Balauru - Al. Coman, Balaur, Maftei, Acsinte - C. Lazăr - Căpăţână, L. Marinescu, Fl. Cernat (min. 70 Novac), P. Ivanovici (min. 67 Spahija) - Ad. Bălan (min. 80 Lungu)

Alte știri din Liga 1