Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie frumoasă, sosită prea târziuBogdan Danescu / SportPictures.eu
14 Feb 2016

Liga 1: Victorie frumoasă, sosită prea târziu

Primăvara a venit în jocul echipei craiovene, cu o atitudine pozitivă a jucătorilor lui Daniel Mogoşanu și cu trei puncte în fața propriilor suporteri care așteptau din 25 octombrie, după acel 3-0 cu Dinamo, să mai ovaționeze încă o dată o victorie a favoriților lor. Adversari le-au fost cei de la Petrolul, o echipă cu formulă schimbată radical față de ultimul meci oficial disputat în decembrie, dar care nu a dat randament în întâlnirea de astăzi pe terenul greu al stadionului Extensiv.

”Lupii galbeni” au fost aproape de a înscrie în minutul 10 când Paolucci încearcă o finalizare de efect, din unghi închis cu călcâiul, după centrarea perfectă a lui Begeorgi, dar Straton este atent și respinge. ”Juveții” au deschis scorul în minutul 19 din penalty, acordat de arbitrul Marius Avram pentru un henț în careu la Guerreiro într-o fază încâlcită după un corner executat de pe partea dreaptă. Vătăjelu transformă în doi timpi, Cobrea respingând în primă instanță, dar executantul loviturii urmărește foarte bine mingea și o trimite în plasă.

Inițiativa trece integral de partea gazdelor, care fac cam totul pe teren, chiar și faza defensivă pentru oaspeți: în minutul 50 Acka șutează sănătos din mijlocul careului, Cobrea era bătut, dar Măzărache se interpune pe traiectoria balonului pe care scria ”gol” și îndepărtează pericolul pentru ploieșteni. Șapte minute mai târziu reușesc chiar să-și dea cu stângul în dreptul, la figurat, după ce Madson îl lovește din spate pe Pacar și vede al doilea cartonaș galben, fiind eliminat. După șutul lui Ivan, din unghi, din minutul 60, atacantul gazdelor stă la baza acțiunii prin care reușesc să-și dubleze avantajul chiar și în 10. După o nouă șarjă pe flancul drept, Ivan șutează în Cobrea, balonul ricoșează spre centrul careului unde Inez încearcă să respingă, dar trimite la 6 metri de unde Nuno Rocha, cu o foarfecă pe spate, îl trimite în plasă. Oltenii cedează inițiativa și preferă să puncteze pe contre, folosind cu eficiență limitată arma contraatacului. Astfel, trioul Ivan-Bancu-Zlatinski crează o nouă fază periculoasă la poarta Petrolului în minutul 69, șutul bulgarului scuturând plasa laterală a porții lui Cobrea, apoi cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar Băluță dezvoltă o acțiune rapidă tot în flancul drept, centrează spre Ivan, dar reluarea sa din 16 metri nu prinde cadrul porții.

Scor final CS Universitatea – Petrolul 2-0 (1-0), o victorie îndelung așteptată de olteni, dar sosită prea târziu în lupta pentru locurile de play-off. Petrolul a arătat că a schimbat masiv lotul, dar rezultatele nu pot apărea imediat, fiind nevoie de mai multă coeziune în rândul echipei.

 

CS Universitatea (antrenor Daniel Mogoşanu): Straton – Dumitraş, Iliev, Acka, Vătăjelu – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu (min. 81 Izvoranu) – Măzărache (min. 60 Mateiu), Nuno Rocha (min. 75 Băluţă)

Petrolul (antrenor Constantin Schumacher): Cobrea – David, Inez, Prestia, Begeorgi – Guerreiro - Pacar, Marinescu (min. 67 Michail), Zoubir (min. 67 Ziani), Varga (min. 46 Gavrilă) – Paolucci

Alte știri din Liga 1