Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie esențială și înfrângere capitalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Feb 2018

Liga 1: Victorie esențială și înfrângere capitală

Campioana o învinge la Ovidiu pe FC Botoșani și se concentrează acum pe jocul de la Iași, decisiv pentru calificarea în play-off. Victoria nu a fost una facilă, elevii lui Gică Hagi fiind nevoiți să alerge după ea până în minutele de prelungiri după ce le-au făcut cadou adversarilor deschiderea de scor în debutul partidei.

Oaspeții au înscris în minutul 10 dintr-un penalty acordat pentru un fault clar al lui De Nooijer asupra lui Mihai Roman, vârful botoșenenilor asumându-și transformarea și, cu noroc, l-a învins pe Cojocaru. În tabăra gazdelor nu se înregistrează un recul și, mai mult, Ianis Hagi își mobilizează colegii și îi trage după el spre poarta lui Cobrea. Ganea trece pe lângă egalare în minutul 17, când lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta portarului botoșenenilor, apoi trei minute mai târziu acesta respinge șutul cu pământul al lui Ianis Hagi. Vînă trimite pe mijlocul porții în minutul 27, sarcină ușoară pentru Cobrea, apoi Achim crește tensiunea în careul gazdelor și îl obligă pe Cojocaru să se întindă pentru a trimite în corner mingea șutată de mijlocașul oaspeților. Era minutul 30, iar patru minute mai târziu Hagi semnează egalarea după o acțiune personală încheiată cu un șut inspirat la colțul scurt trimis de la limita careului botoșenenilor printre doi fundași adverși. Tribunele răsuflă ușurate, gazdele mai au la dispoziție o oră pentru a semna victoria. Concentrați în ofensivă, constănțenii sunt avertizați în minutul 40 de Golubovic, Cojocaru respingând in extremis lovitura de cap a vârfului bosniac. Replica a venit imediat și Cobrea a reușit o paradă de senzație la lovitura de cap a lui Chițu, ultima ocazie a primei reprize.

Cei care fac mutări în teren sunt oaspeții, care îl scot pe Moruțan și îl introduc pe Golofca pentru a spori viteza în ofensivă. Cu toate acestea, Viitorul continuă să fie la cârma jocului și se cantonează în jumătatea adversă. Ianis Hagi dezmorțește audiența în minutul 61 cu un șut din lovitură liberă în transversală, după care încearcă să-l surprindă pe Cobrea cu un șut din corner trimis direct pe poartă, însă fără succes pe tabelă. Vînă nu prinde cadrul porții în minutul 71 dintr-o poziție foarte bună, apoi minutele trec și speranțele suporterilor campioanei începeau să se estompeze. În plus, botoșenenii își încearcă norocul și sunt aproape de a da lovitura de grație în minutul 87 la șutul lui Oaidă trimis peste buturi, dar și în minutul 90+4 la gafa lui Cojocaru ce într-o primă instanță i-a făcut un cadou lui Axente apoi a respins cu pieptul șutul acestuia. Imediat atenția se mută la poarta cealaltă unde Ciobanu reușește un șut de senzație de la 20 de metri direct la vinclu și îl lasă fără replică pe Cobrea, stabilind scorul final.

FC Viitorul – FC Botoșani 2-1 (1-1), victorie esențială pentru campioană și înfrângere capitală pentru botoșeneni, elevii lui Costel Enache ieșind definitiv din calculele calificării în play-off.

 

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Mladen, Ţîru, Hodorogea, De Nooijer - Cicâldău (min. 84 Lopes), C. Băluţă, Ganea (min. 84 Ciobanu) - Vână, I. Hagi (min. 90+6 Gavra), Chiţu

FC Botoșani (antrenor Costel Enache): Cobrea - Dumitraş (min. 63 Unguruşan), Burcă, Miron, Acsinte - Oaida, Tincu - Roman, Achim, Moruţan (min. 46 Golofca) - Golubovic (min. 84 Axente)

Alte știri din Liga 1