Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie esențială pentru ViitorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Mai 2021

Liga 1: Victorie esențială pentru Viitorul

Rezultat imens făcut de elevii lui Cătălin Anghel la Buzău! FC Viitorul a învins Chindia Târgoviște în cea mai grea deplasare și se îndepărtează de zona locurilor de baraj.

Prima parte a jocului a fost împărțită de cele două formații, cu câte două ocazii de fiecare parte. Cei care au dat tonul au fost constănțenii cu un șut al lui Ciobanu de la 25 de metri în urma unei lovituri libere, dar balonul a fost trimis pe direcția portarului Moldovan, apoi Chindia răspunde prin șuturile lui Neguț (min. 22) și Daniel Popa (min. 32), Cojocaru fiind pe direcția balonului în ambele situații. Ultima ocazie a primei reprize a fost și cea mai mare a oaspeților, George Ganea șutând puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung în minutul 42, însă lucrurile s-au schimbat la scurt timp după pauză.

După o incursiune în flancul stâng în care i-a depășit cu ușurință pe Martac și pe Celea, Boboc a centrat decisiv în fața porții pentru Chițu, care a reluat simplu cu capul în plasă din apropiere și a deschis scorul. Era minutul 54 și șase minute mai târziu Jo Santos a avut șansa de a dubla avantajul, dar Martac a intervenit prin alunecare și a respins din picioarele atacantului Viitorului balonul centrat la bara a doua de Chițu. Ciobanu a testat reflexele lui Moldovan în minutul 73 cu un șut de la 25 de metri, apoi în minutul 80 Chindia a avut ocazia de a restabili egalitatea la șutul lui Daniel Popa din mijlocul careului ce a șters stâlpul din dreapta lui Cojocaru. În loc de 1-1, scorul a devenit 0-2 în minutul 84 la o fază în care fundașii Chindiei nu au putut gestiona un balon centrat din corner în careul mic, Tsoumou l-a scos spre centrul careului pentru Jo Santos, acesta l-a șutat și, deviat de Kocic, a intrat în plasă.

Viitorul obține o victorie esențială pentru supraviețuire și cu 29 de puncte urcă pe locul 10 la 6 lungimi în urma liderului Chindia.

 

Chindia Târgoviște - FC Viitorul 0-2 (0-0)

Au marcat: Chițu (min. 54), Jo Santos (min. 84)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): D. Moldovan - Martac, C. Dinu, Celea, Kocici - Neguţ (min. 86 Corbu), Raţă, Dumitraşcu, A. Şerban (min. 61 D. Florea) - D. Popa, Neicuţescu (min. 77 Atanase)

FC Viitorul (antrenor Cătălin Anghel): Cojocaru (min. 86 Căbuz) - Grădinaru (min. 56 Pedroso), Mladen, Dobrosavlevici, Boboc - Ciobanu, Artean, Grameni (min. 56 C. Matei) - Chiţu, G. Ganea (min. 46 Tsoumou), Jo Santos

Alte știri din Liga 1