Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie după rețeta PetrescuFlaviu Buboi / SportPictures.eu
20 Sep 2021

Liga 1: Victorie după rețeta Petrescu

CFR Cluj reintră în „era Petrescu” și obține în Gruia în partida cu Universitatea Craiova o victorie după rețeta patentată de tehnicianul său.

Echipa care a pornit mai periculoasă în atac a fost cea oaspete, oltenii având o primă ocazie în minutul 19 la execuția din voleu a lui Koljic, un șut din unghi destul de pretențios care a trimis balonul mult peste transversală. În minutul imediat următor, însă, Burcă a reușit deschiderea scorului în urma unui corner cu o lovitură de cap ce l-a învins pe Pigliacelli și l-a făcut uitat pe Vinicius. Aflați la acest scor la 11 puncte în urma clujenilor, elevii lui Laurențiu Reghecampf au apăsat pe accelerație în urmărirea egalării, Ivan fiind principala gură de foc a oaspeților. În minutul 23 Bălgrădean reușește să iasă la limita careului și să blocheze un balon trimis în adâncime pentru el, apoi în minutul 29 vârful de atac a reluat cu capul din centrul careului puțin pe lângă poartă o minge centrată de Găman, iar în minutul 40 a încercat o reluare din foarfecă din colțul careului mic, dar a ratat de puțin ținta.

Imediat după pauză, în minutul 48, Cîmpanu a lovit bara din stânga lui Bălgrădean după un șut din afara careului ușor deviat de un fundaș clujean, o declarație cu privire la continuarea asaltului și în partea a doua a jocului. Clujenii se apropie timid de buturile oltene în minutul 62 cu un șut de la distanță al lui Bordeianu ce nu i-a dat emoții lui Pigliacelli, apoi devin mai periculoși la reluarea cu capul a lui Burcă din minutul 68 la care portarul oaspeților s-a destins ca un arc și a reținut acrobatic. Trei minute mai târziu Deac centrează perfect la bara a doua din lovitură liberă și Manea a trimis cu capul din colțul careului mic, însă Pigliacelli a respins cu un reflex de zile mari. Oltenii au reluat atacurile, dar fără consistență și până la ultimul fluier al arbitrului nu au reușit să-și creeze o altă ocazie de gol.

CFR obține cele trei puncte, face 24 și își consolidează poziția de lider, în timp ce juveții înregistrează a 4-a înfrângere, rămân cu 13 puncte și ocupă locul 9 în ierarhie.

 

CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-0 (1-0)

A marcat: Burcă (min. 20)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Bălgrădean - Cr. Manea, Burcă, Bouhenna, Camora - Culio, Bordeianu (min. 90 Cestor), Păun (min. 83 Boateng) - Petrila, Costache (min. 86 Chipciu), Deac

Universitatea Craiova (antrenor Laurențiu Reghecampf): Pigliacelli - Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu - Houri, Mateiu (min.  42 Cîmpanu), Nistor - Gustavo (min. 75 Baiaram), Koljic (min.  54 Markovici), Ivan (min. 75 Vînă)

Alte știri din Liga 1