Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie după 6 înfrângeri consecutiveRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2020

Liga 1: Victorie după 6 înfrângeri consecutive

Aflată în fața unei serii de meciuri în care nu trebuie să mai comită greșeli, Chindia Târgoviște a trecut astăzi pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești de Academica Clinceni, echipă aflată departe de grijile retrogradării.

Trupa pregătită de Emil Săndoi a fost cea care a dictat ritmul jocului, târgoviștenii reușind să facă unul dintre cele mai bune partide sub comanda tehnicianului. După ce s-au apropiat amenințător prin Neguț (min. 20) și Florea (min. 30) de buturile apărate de Vâlceanu, gazdele au deschis scorul în minutul 45 după o fază fixă: corner executat de Dumitrașcu și reluare cu capul a lui Ivancic, trimisă cu pământul ce l-a surprins pe goalkeeper-ul oaspeților.

Ilfovenii au avut primul șut pe poartă în minutul 63, atunci când Merloi a pătruns din flancul drept până în marginea careului de 16 metri și a trimis la colțul scurt, Aioani respingând periculos spre centrul porții, dar a avut timp să intervină și să securizeze balonul în fața lui Cebotaru. Șapte minute mai târziu Dangubic a fost faultat în careul ilfovenilor de Bejan și arbitrul Marcel Bîrsan a indicat punctul cu var. Bic a transformat și a dublat avantajul gazdelor de pe tabelă, însă în minutul 77 diferența redevine minimă după un alt penalty transformat de Cebotaru. Bîrsan a considerat că lovitura cu cotul aplicată de Bic lui Merloi s-a petrecut în careu, protestele jucătorilor echipei gazdă fiind inutile. Cu toate acestea, gazdele nu au avut emoții pe final și după ce Patriche a fost aproape de un autogol în minutul 86, în încercarea de a degaja trimițând cu capul în transversală balonul centrat din lovitură liberă de Dumitrașcu, au reușit să înscrie golul 3 prin Berisha în minutul 88, atent la respingerea lui Vâlceanu în urma unei lovituri libere.

Succesul îi duce pe târgovișteni la 20 de puncte, cu unul în urma lui Dinamo, dar echipa din Ștefan cel Mare are cu trei meciuri mai puțin disputate.

 

Chindia Târgoviște - Academica Clinceni 3-1 (1-0)

Au marcat: Ivancic (min. 45), Bic (min. 70 pen.), Berisha (min. 88)/Cebotaru (min. 77 pen.)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): Aioani – Corbu, Benga, Diallo, Dumitrașcu – Neguț, Bic, Rață (min. 89 Yameogo), Piftor (min. 27 Ivancic) – Dangubic (min. 79 Berisha), D. Florea (min. 90 C. Dinu)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu –  Matei, Albu (min. 72 Patriche), Bejan, Dobrescu – Merloi, Cebotaru (min. 90 B. Ilie), Ventura, Achim – Markovici (min. 46 R. Ion), Buziuc (min. 90+1 Kontoes)

Alte știri din Liga 1