Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie de luptă a Universității în fața celor de la DinamoRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Feb 2021

Liga 1: Victorie de luptă a Universității în fața celor de la Dinamo

Universitatea Craiova învinge Dinamo pe „Ion Oblemenco” într-un meci al orgoliilor ce transcede pozițiile pe care le ocupă în clasament cele două formații.

Echipa oaspete a avut un start de meci fulminant, în minutul 3 ratând deja în cont o bună ocazie de a înscrie. O incursiune a lui Sorescu până pe linia de fund a terenului, în interiorul careului de 16 metri a continuat cu o pasă înapoi deviată de Bancu, cel care nu reușise să-l deposedeze, balonul a ajuns la Gueye în zona punctului cu var, iar francezul a șutat din întoarcere și Pigliacelli a deviat în corner. Trei minute mai târziu același Gueye a scăpat singur cu portarul gazdelor după o lansare perfectă a lui Puljic, însă nu și-a făcut pașii și i-a permis lui Bălașa să intervină și să îndepărteze balonul, iar pe respingere apare Nemec, însă șutul acestuia a fost blocat de Marius Constantin. Sorescu a fost aproape de a-l învinge pe Pigliacelli în minutul 8 cu o execuție din lovitură liberă, apoi oltenii preiau inițiativa și după un șut al lui Cicâldău la colțul scurt respins în corner de Eșanu în minutul 15, Andrei Ivan deschide scorul în minutul 26. Baiaram a stat la originea reușitei cu un slalom printre trei adversari și un assist perfect pentru nouarul care, lăsat singur cu Eșanu, nu a ratat și și-a trecut în cont al doilea gol marcat consecutiv și al patrulea al sezonului.

Partida continuă într-un ritm alert, cu o componentă fizică pregnantă, însă fără mari ocazii de gol. Oltenii au cedat mijlocul terenului în repriza secundă cu toate că linia lor mediană avea atuurile superiorității tehnice, însă opțiunea pentru jocul pe contraatac nu a dat roade. O fază notabilă s-a petrecut în minutul 88 când Cicâldău a ales să bată repede o lovitură liberă de la mijlocul terenului și l-a lăsat pe Bancu singur cu Eșanu în colțul careului de 16 metri, dar soluția unui șut la colțul lung a fost intuită de portarul oaspeților și balonul respins în corner. Dinamo nu a dat dovadă de clarviziune în joc și fără un șut pe poarta lui Pigliacelli nu a putut emite pretenții la gol.

Oltenii iau cele trei puncte și cu un total de 43 se mențin la 5 lungimi în urma liderului, în timp ce Dinamo încasează a doua înfrângere consecutivă și cu 25 de puncte rămâne tot la 5 puncte în urma unui reper, în cazul acesta fiind vorba de echipa de pe ultimul loc de play-off, Academica Clinceni.

 

Universitatea Craiova - Dinamo București 1-0 (1-0)

A marcat: A. Ivan (min. 26)

Universitatea Craiova (antrenor Dragoş Bon): Pigliacelli – Vătăjelu, Bălaşa, Constantin, Bancu – Nistor (min. 76 Căpăţână), Mateiu, Cicâldău (min. 90 Papp) – Cîmpanu (min. 66 Mamut), Ivan, Baiaram

Dinamo București (antrenor Ionel Gane): Eşanu – Sorescu, Puljic, Ehmann, Radu – Nepomuceno (min. 81 Achim), Răuţă, Gol, Fabbrini (min. 61 Mihaiu) – Nemec, Gueye (min. 73 R. Moldoveanu)

Alte știri din Liga 1