Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie clară după o oră de chinRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Nov 2020

Liga 1: Victorie clară după o oră de chin

Cu moralul la pământ din cauza restanțelor financiare pe care conducerea le are la ei, jucătorii lui Dinamo au reușit să obțină o victorie la scor de forfait în partida din Ștefan cel Mare contra celor de la FC Voluntari.

Cosmin Contra a trimis o formulă de start schimbată față de ultima partidă disputată, una care a dovedit atitudine și determinare în teren, dar în primele 60 de minute a fost la fel de ghinionistă. Camara a șutat din întoarcere în minutul 11, dar Lavin a prins balonul care se îndrepta spre rădăcina barei din stânga sa, apoi în minutul 19 Nemec, aflat totuși în poziție de ofsaid, a tras în portarul oaspeților din câșiva metri, iar în minutul 30 Camara pătrunde în careu, se întoarce și șutează în blocajul lui Lavin. Ilfovenii au avut cea mai bună șansă de a înscrie în minutul 24, când Grădinaru a centrat din lovitură liberă pentru Mailat în careul gazdelor, dar voleul acestuia a fost ratat și balonul nu a prins cadrul porții.

Imediat după pauză, însă, trupa lui Mihai Teja putea da lovitura în minutul 47, Ricardinho trimițând balonul din colțul careului de 16 metri la colțul lung, în stâlpul din stânga lui Mejias. Ratarea i-a costat pe oaspeți, care au simțit presiunea din ce în ce mai mare a dinamoviștilor și după o bară a lui Nemec în minutul 59 după o lovitură de cap, au cedat pentru prima dată un minut mai târziu cu un șut la colțul scurt al lui Anton după o pasă inteligentă a lui Borja Valle. Ușurați de povara presiunii, dinamoviștii mai punctează o dată în minutul 67 prin Borja Valle, care a reluat din apropiere un șut al lui Gol din 6 metri care nu prindea cadrul porții. Șocul celor două goluri primite i-a înmuiat pe ilfoveni, care nu au mai avut până la finalul jocului decât o acțiune mai importantă, în minutul 86 Betancor nereușind să împingă mingea în plasă din 6 metri. Un minut mai târziu Fabbrini pătrunde în flancul stâng, centrează de pe linia de fund la bara a doua pentru Camara, care întoarce cu capul pentru Borja Valle la 6 metri și spaniolul trimite în plasă pentru 3-0.

O victorie clară a lui Dinamo, jucătorii arătând că își respectă meseria și obligațiile contractuale. Cele trei puncte îi extrag pe dinamoviști de pe penultimul loc și îi urcă o poziție, pe 14, cu 9 puncte, la egalitate cu FC Argeș, echipă pe care o vor întâlni în etapa viitoare la Pitești peste două săptămâni.

 

Dinamo București - FC Voluntari 3-0 (0-0)

Au marcat: Anton (min. 60), Borja Valle (min. 67 și 87)

Dinamo București (antrenor Cosmin Contra): Mejias - Sorescu, Puljic, Ehmann, Isma Lopez - Camara, P. Anton (min. 90+3 Bani), J. Gol, Fabbrini (min. 88 Achim)- Măgureanu (min. 46 Borja Valle), Nemec (min. 83 Gueye)

FC Voluntari (antrenor Mihai Teja): Rîmniceanu - Grădinaru, Balaur, C. Achim, Al. Vlad - Borţoneanu (min. 41 Ricardinho), De Lucas (min. 87 Ilie), I. Gheorghe - Mailat, Betancor, Lopes (min. 56 Ad. Popa)

Alte știri din Liga 1