Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victorie ce aduce liniștea pentru play-offIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
15 Feb 2021

Liga 1: Victorie ce aduce liniștea pentru play-off

Pe un teren acoperit de zăpadă, FC Botoșani a învins-o la limită pe Gaz Metan Mediaș și își consolidează locul de play-off.

Gazde ale partidei, moldovenii au avut o primă acțiune periculoasă în minutul 14, Braun fiind găsit bine de Ongenda la limita careului lui Pleșca și a șutat după preluare, dar puțin pe lângă poartă. În minutul 37 Mihai Roman solicită penalty la un contact cu Butean, dar arbitrul Lucian Rusandu a lăsat faza să curgă, apoi a întrerupt-o ca urmare a protestelor îndelungate ale atacantului și l-a taxat pe acesta cu cartonaș galben.

În cele din urmă Rusandu acordă penalty pentru gazde, dar la o fază din minutul 48, un henț al lui Velisar la șutul lui Papa. Keyta a pus balonul pe punctul cu var și a transformat, modificând pentru prima dată tabela. Medieșenii puteau egala în minutul 62 la lovitura de cap a lui Baco, dar balonul a fost trimis de fundașul central exact pe direcția lui Hankic, apoi au înscris în minutul 68 după o fază similară în care Yuri a fost cel care a reluat cu capul în urma unei centrări a lui Chamed, balonul fiind bine plasat lângă stâlpul din stânga lui Hankic. Bucuria elevilor lui Mihai Teja a durat fix un minut, Al Mawas trecând ca acceleratul printre Baco și Velisar și înscriind cu un șut sec, apoi Mihai Roman repetă faza în minutul 82, dar șutul său a fost respins de Pleșca. Yuri și Baco, fundașii centrali de la Gaz Metan și cei mai periculoși atacanți în același timp, s-au încurcat reciproc la ultima ocazie a meciului trimițând balonul pe lângă poarta lui Hankic din centrul careului, astfel încât FC Botoșani câștigă la limită și face 36 de puncte.

Gaz Metan rămâne cu 28 de puncte și diferența de 6 puncte ce îi separă de echipa de pe locul 6 pare insurmontabilă din moment ce în ultimele 7 etape vor juca cu primele patru formații din vârful ierarhiei.

 

FC Botoșani - Gaz Metan Mediaș 2-1 (0-0)

Au marcat: Keyta (min. 50 pen.), Al Mawas (min. 69)/Yuri (min. 68)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda (min. 86 Plămadă) - Caia (min. 10 M. Roman, min. 86 Toutouh), Al Mawas (min. 86 Fili), Keyta

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca - Butean, Yuri, Baco, Velisar - Santos, Alceus (min. 74 Ze Manuel)- Chamed, R. Deaconu (min. 85 Horşia), Valente (min. 85 R. Romeo) - L. Niţu (min. 24 Sarr)

Alte știri din Liga 1