Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victoria lui PigliacelliRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
31 Oct 2020

Liga 1: Victoria lui Pigliacelli

Portarul italian a fost artizanul succesului pe care Universitatea Craiova l-a repurtat în deplasarea de la Mediaș cu FC Hermannstadt. Cu un penalty parat în minutul 37 la execuția lui Mayoral și cu intervenții decisive la câteva faze din finalul de partidă, Mirko Pigliacelli a conservat avantajul minim pe care colegii săi l-au luat în minutul 33 prin golul înscris de Bancu.

Fundașul stânga al formației oltene a înscris cu un șut la colțul lung ce a lovit rădăcina barei din stânga lui Figueiredo după o pasă primită în careu de la Cicâldău și a modificat tabela după ce tot el semnase prima ocazie a partidei în minutul 6 cu un șut cu efect la colțul lung respins din plonjon de portarul sibienilor. Mayoral a încercat vigilența lui Pigliacelli în minutul 14 cu un șut la colțul scurt, apoi în minutul 37 nu a fost inspirat în execuția de la punctul cu var trăgând slab în dreapta portarului. Penalty-ul fusese acordat de arbitrul Marcel Bîrsan ca urmare a faultului comis de Papp asupra lui Fabio Fortes și a fost ultima fază notabilă a primei reprize.

Oltenii au fost mai incisivi în partea a doua a jocului, atunci când ceața a învăluit arena medieșeană. Mamut nu a putut relua în plasă din câțiva metri în minutul 48 centrarea lui Căpățână, Ofosu scapă singur cu Figueiredo în minutul 56, dar portarul sibienilor a respins în corner cu piciorul șutul acestuia, iar dialogul celor doi s-a repetat în minutul 67 la un șut-centrare al atacantului Universității reținut de goallkeeper. O nouă contră a oltenilor în minutul 82 a pus în valoare calitățile de portar de handbal ale lui Figueiredo, acesta salvând din nou cu piciorul la șutul lui Nistor. Minutele de final aduc o serie de ocazii importante la poarta oltenilor, cu șuturi ale lui Ionuț Stoica și Jo Santos parate de Pigliacelli la aceeași fază din primul minut al prelungirilor, iar pe secundele de final italianul a respins incredibil șutul lui Sântean din interiorul careului și a conservat avantajul de pe tabelă.

Oltenii fac 24 de puncte și se mențin pe prima poziție a clasamentului, iar sibienii suferă a doua înfrângere și cu 10 puncte ocupă locul 11 în ierarhia Ligii 1.

 

FC Hermannstadt - Universitatea Craiova 0-1 (0-1)

A marcat: Bancu (min. 33)

FC Hermannstadt (antrenor Ruben Albes): Figueiredo – Vodă (min. 46 Mustivar), Viera, I. Stoica, Opruţ – Dâlbea (min. 63 Alhassan), Addae – Caiado (min. 11 Bastos), Mayoral, Jo Santos – Fabio Fortes (min. 63 Karanovic, min. 86 Sântean)

Universitatea Craiova (antrenor Cristiano Bergodi): Pigliacelli – Mitran (min. 65 Bălaşa), Papp, Acka, Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău (min. 47 Căpăţână) – Baiaram, Mamut (min. 66 Tudorie), Ofosu (min. 90+2 Bărbuţ)

Alte știri din Liga 1