Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Victoria de la Cluj a oltenilor relansează campionatulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Iun 2020

Liga 1: Victoria de la Cluj a oltenilor relansează campionatul

Derby onorat în Gruia între liderul CFR Cluj și Universitatea Craiova, echipa de pe locul secund. Cu o singură variantă, victoria, pentru a diminua diferența de 4 puncte și a se menține în cursa pentru titlu, formația olteană a interpretat perfect partitura compusă de Cristiano Bergodi și se putea impune în cele din urmă mult mai clar decât o arată scorul.

Koljic a deschis scorul în minutul 9 cu un șut la firul ierbii trimis din afara careului la care Arlauskis a avut o reacție întârziată și a fost nevoit să scoată balonul din plasă, apoi în minutul 13 Nistor îl pune la încercare pe portarul gazdelor cu un șut de la 20 de metri, de data aceasta portarul găsind rezolvarea potrivită. Dan Petrescu își cravașează jucătorii, Costache reia peste poartă în minutul 17 centrarea lui Itu de pe dreapta, apoi trei minute mai târziu Pigliacelli scoate lovitura de cap a lui Djokovic în urma unui corner executat de Deac. Cea mai mare ocazie a gazdelor a survenit în minutul 28 când Itu a trimis balonul cu capul în transversală în urma unui corner, dar ultimele ocazii ale primei reprize le-au aparținut oltenilor. În minutul 38 Koljic a profitat de o minge ”bărbierită” de Burcă, dar nu a reușit să-l învingă pe Arlauskis, ieșit în întâmpinare, iar din cornerul rezultat faza a evoluat și balonul a ajuns la Bălașa, a cărui reluare din întoarcere din colțul careului mic a fost din nou respins în corner de portarul gazdelor.

La 10 minute de la reluare Mihăilă dublează avantajul oaspeților după un contraatac rapid, o pasă a lui Ivan pentru colegul său din linia de atac și un lob al acestuia peste Arlauskis, ieșit la limita careului de 16 metri. Scorul putea lua proporții în minutul 58 când Mihăilă a șutat puternic și portarul gazdelor a avut un reflex salvator, apoi în minutul 60 a început revirimentul clujenilor: Deac a șutat necruțător de la 16 metri la colțul lung și l-a învins pe Pigliacelli, apoi în minutul 70 Vinicius penalizează inerția liniei de fund a oltenilor reluând cu capul din 6 metri o centrare de pe partea dreaptă a lui Deac. 10 minute și două goluri ce i-au adus la egalitate pe clujeni cu adversarii lor și finalul de meci era imprevizibil. În cele din urmă, în minutul 87 Cicâldău este angajat perfect în mijlocul careului și după ce a preluat de lângă Camora, l-a învins pe Arlauskis cu un șut la colțul lung. Pe secundele de final Păun trage milimetric pe lângă stâlpul din dreapta lui Pigliacelli și partida se încheie cu o victorie mare a oltenilor.

CFR cu 36 de puncte și Universitatea cu 35 de puncte au în față returul play-off-ului, în ultima etapă cele două formații având șansa de a evolua cu trofeul pe masă pe ”Ion Oblemenco”.

 

CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-3 (0-1)

Au marcat: Deac (min. 60), Vinicius (min. 70)/Koljic (min. 9), Mihăilă (min. 55), Cicâldău (min. 87)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (min. 59 Petrila), Bordeianu (min. 89 Chipciu), Djokovic (min. 59 Rondon) – Deac, Omrani (min. 89 L. Traore), V. Costache (min. 31 Al. Păun)

Universitatea Craiova (antrenor Cristiano Bergodi): Pigliacelli – Șt. Vlădoiu (min. 82 Vătăjelu), Acka, Bălașa (min. 82 Cosic), N. Bancu – Nistor (min. 71 Gustavo), Al. Mateiu, Cicâldău – A. Ivan (min. 74 Bărbuț), Koljic, Mihăilă

Alte știri din Liga 1