Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Urko Vera și autogolul lui Boli au făcut diferența la ClujMircea Rosca / SportPictures.eu
23 Iul 2017

Liga 1: Urko Vera și autogolul lui Boli au făcut diferența la Cluj

Primul meci important al acestei ediții de campionat s-a jucat sâmbătă seară în Gruia între echipele conduse de doi jucători ai ”generației de aur”. Dan Petrescu a câștigat duelul cu Gheorghe Hagi și schimbă fața CFR-ului după remiza neliniștitoare de la Botoșani. De partea cealaltă, campioana Viitorul nu a prestat jocul pe care ”Regele” l-a dorit, chiar dacă în terenul de la Cluj a intrat garnitura ce ar putea fi folosită în partida de miercuri cu APOEL Nicosia.

Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 17 prin Urko Vera cu un șut din 7-8 metri după o centrare din flancul drept primită de la Deac. Tot el ar fi putut duce scorul la 2-0 în minutul 25, dar arbitrul Marius Avram l-a anulat în cele din urmă la semnalizarea tușierului a hențului făcut de vârful basc al gazdelor. Constănțenii au fost discreți în primele 45 de minute, după reluarea jocului la rampă ieșind tot Vera cu șuturi și lovituri de cap ce nu prind spațiul porții lui Râmniceanu. Portarul oaspeților s-a evidențiat în minutul 57 la lovitura de cap a lui Hoban și este ocrotit de șansă în minutul 73 la șutul slab al lui Deac ce a ocolit de puțin stâlpul din stânga sa. Nu același lucru s-a întâmplat în minutul 82 când o neînțelegere între el și fundașul Boli a dus la înscrierea autogolului ce a stabilit scorul final al întâlnirii: o lansare lungă din treimea proprie a clujenilor este urmărită de Bokila, Râmniceanu a ieșit la marginea careului propriu în încercarea de a degaja, dar Boli, ferindu-se de contactul cu coechipierul său, a lovit balonul cu șoldul după care a asistat neputincios la modul în care s-a scurs în plasă.

Așadar, CFR Cluj – FC Viitorul 2-0 (1-0) și ”Bursucul” câștigă prima rundă în războiul cu ”Regele”.

 

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Vâtcă - Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora - Hoban, Culio (min. 88 Nistor) - Nouvier (min. 90+1 Moutinho), Deac, Al. Păun - Urko Vera (min. 75 Bokila)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Râmniceanu - Boli, Ţiru (min. 46 Cicâldău), M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu (min. 75 Mladen), Lopez (min. 65 D. Dumitrescu) - Chiţu, Ţucudean, Herea

Alte știri din Liga 1