Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Universitatea Craiova pune capăt invincibilității RapiduluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Aug 2021

Liga 1: Universitatea Craiova pune capăt invincibilității Rapidului

Universitatea Craiova a administrat prima înfrângere Rapidului chiar pe Arena Națională.

În fața propriilor suporteri, giuleștenii au controlat începutul de meci și au deschis scorul în minutul 14 în urma unui șut cu efect trimis la colțul lung de Albu de la marginea careului de 16 metri. Elevii lui Laurențiu Reghecampf trec în ofensivă și după un șut al lui Cîmpanu puțin pe lângă poartă (min. 31), Bancu trimite primul șut pe spațiul porții lui Moldovan în minutul 36, dar portarul gazdelor a fost la post. Pigliacelli a avut la rândul său o intervenție notabilă în minutul 41 la lovitura de cap a lui Hlistei din mijlocul careului, pentru ca în minutul 44 Belu-Iordache să lase formația gazdă în inferioritate numerică după un al doilea cartonaș galben primit în urma unei intrări tari asupra lui Bancu.

Repriza secundă a debutat cu un incident nedorit, o petardă aruncată de galeria giuleșteană explodând chiar lângă Pigliacelli, care a fost rănit și a primit îngrijiri medicale. În această parte a jocului oltenii au dominat jocul, Rapid încercând să blocheze acțiunile oaspeților și au reușit în mare măsură grație unei prestații de zile mari între buturi a lui Moldovan. Chiar și atunci când a fost bătut, transversala i-a ținut partea goalkeeper-ului așa cum a fost cazul în minutul 57 când Baiaram și Nistor au țintit-o succesiv în aceeași fază. Baiaram îl evidențiază pe Moldovan în minutul 60, șutul său din afara careului fiind respins în lateral de portarul giuleștenilor, apoi zece minute mai târziu tot el și în minutul 76 Koljic au trimis puțin pe lângă poartă. Egalarea survine în minutul 83, atunci când Cîmpanu a șutat din afara careului în bara din breapta, iar pe ricoșeu Markovici a îndeplinit o formalitate și din 6 metri a trimis balonul cu capul în plasă. Finalul se încinge, primul gol încasat în acest campionat de Rapid dovedindu-le oltenilor că pot forța înscrierea celui de-al doilea gol. Acesta vine în primul minut de prelungiri la execuția lui Koljic, șut cu sete de la 25 de metri în dreapta lui Moldovan, care este obligat să se recunoască învins.

Oltenii urcă pe locul 5 cu 12 puncte și peste două săptămâni vor primi vizita celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în timp ce Rapid rămâne cu 16 puncte pe locul 2 și se va deplasa la Arad pentru meciul cu UTA.

 

Rapid București - Universitatea Craiova 1-2 (1-0)

Au marcat: Albu (min. 14)/Markovic (min. 83), Koljic (min. 90+1)

Rapid București (antrenor Mihai Iosif): Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, Dandea, Goge – Crepulja, Albu, Ilie (min. 75 Florică) – Carnat (min. 75 Nastos), Bălan (min. 45 Moise), Hlistei

Universitatea Craiova (antrenor Laurențiu Reghecampf): Pigliacelli – Vlădoiu (min. 54 Ivanov), Găman, Screciu (min. 81 Constantin), Bancu – Nistor, Fedele (min. 46 Vînă), Vătăjelu (min. 46 Baiaram) – Cîmpanu, Markovic, Gustavo (min. 54 Koljic)

Alte știri din Liga 1