Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: UTA se impune la BotoșaniIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
31 Oct 2020

Liga 1: UTA se impune la Botoșani

FC Botoșani rămâne cu o singură victorie în ultimele 7 etape disputate, nereușind să dubleze succesul din etapa trecută de la Mediaș cu unul pe teren propriu în această seară cu UTA. La polul opus, arădenii rămân cu o singură înfrângere în 9 etape și și-au trecut în cont al doilea succes în deplasare după cel înregistrat în Ștefan cel Mare.

Startul de sezon mai ezitant al elevilor lui Laszlo Balint s-a tranformat într-o serie de prestații consistente, arădenii începând bine și această partidă. În minutul 3 Rus a șutat peste transversală dintr-o poziție bună din interiorul careului, iar un minut mai târziu Morar a deschis scorul după o acțiune de contraatac în care assist-ul lui Ursu a fost decisiv. Imediat după reluarea jocului tot oaspeții și-au construit o ocazie la șutul la colțul lung al lui Denis Rusu la care Pap a reușit să rețină, apoi în minutul 10 Keyta semnează prima ocazie a gazdelor după o acțiune personală și un șut deviat la care Iacob a reușit să respingă de sub transversală. Botoșenenii reușesc să întoarcă tabela în urma a două penalty-uri transformate de Keyta (min. 28) și Florescu (min. 33), primul acordat pentru faultul lui Neluț Roșu asupra lui Braun, cel de-al doilea în urma duelului lui Mihai Roman cu portarul Iacob.

Repriza secundă începe perfect pentru arădeni cu un gol înscris de Erico da Silva cu capul în urma centrării din lovitură liberă a lui Vlad Morar, dar reluările au arătat că mijlocașul oaspeților se afla într-o poziție de ofsaid nesemnalizată de tușier, mascat de alți jucători. După ocaziile lui Rrumbullaku (min. 54) și Ursu (min. 63), Vlad Morar a adus UTA în avantaj în minutul 71 cu o lovitură liberă din unghi, de pe partea stângă, bătută cu efect la vinclul de la colțul scurt, fază la care Pap a fost pe minge, dar nu a putut să o respingă. Elevii lui Marius Croitoru nu au mai avut până la final decât două ocazii prin Ongenda, un șut de la 25 de metri ce a ocolit stâlpul de la colțul lung și o lovitură liberă dintr-o poziție similară la care Iacob a boxat și a îndepărtat pericolul.

FC Botoșani rămâne cu 11 puncte pe locul 7, în timp ce UTA urcă pe loc de play-off, 5, cu un total de 14 puncte.

 

FC Botoșani - UTA 2-3 (2-1)

Au marcat: Keyta (min. 28 pen.), Florescu (min. 33 pen.)/Morar (min. 4 și 72), Erico (min. 48)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun, Chindriş, Ţigănaşu, Holzmann (min. 76 Papa) – Rodriguez, Florescu (min. 76 Camara) – Caia (min. 8 Fili, min. 76 Tîrcoveanu), Ongenda, Keyta – Roman (min. 67 Toutou)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob – Bustea, Albu, Benga, Rrumbullaku – Ursu (min. 73 Oroian), Roşu, Isac (min. 48 Erico), Rusu (min. 90+3 Ioniţă) – C. Rus (min. 85 Buhăcianu), Morar (min. 85 Klapan)

Alte știri din Liga 1