Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Trei puncte și speranțe renăscuteDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
09 Dec 2018

Liga 1: Trei puncte și speranțe renăscute

În ceața din Copou, Politehnica Iași a încheiat sub presiune, dar victorioasă partida cu Dunărea Călărași. Un început de meci animat, cu ocazii de ambele părți, a lăsat impresia că vom asista la o partidă cu multe goluri, însă la finalul jocului pe tabelă s-a consemnat o singură reușită.

În minutul 8 Frăsinescu a semnat prima ocazie a partidei cu o lovitură de cap din 6 metri ce a trecut peste transversală, apoi două minute mai târziu Clemence face o cursă de 30 de metri de la jumătatea terenului, dar nu mai are forță pentru un șut periculos. La faza imediat următoare ieșenii construiesc pe atac, dar este rândul lui Platini să rateze, apoi din nou atenția se mută la poarta cealaltă unde Kanda și Clemence se împiedică în minge în loc să îl execute pe Rusu dintr-o poziție în care erau nemarcați de ieșeni. Aceeași situație a fost și în minutul 19, când Alexandru Munteanu a pătruns în careul ieșean, dar șutul său la colțul scurt a fost ratat. Zece minute mai târziu Platini s-a aflat într-o poziție bună de șut la marginea careului oaspeților, execuția sa fiind respinsă în lateral de Lungu, însă în minutul 33 Bekui îl găsește cu o pasă lobată pe același Platini, care pătrunde în careu, îl driblează pe Lungu și trimite în poarta goală.

Golul le taie elanul oaspeților, Gallego este aproape de a dubla avantajul în minutul 53, dar șutul său la vinclu este scos de Lungu. Mediop trage peste transversală în minutul 58, apoi tot el solicită penalty la un presupus henț al lui Frăsinescu la șutul său din minutul 72. Inimile suporterilor au fost aproape de a îngheța în minutul 77 atunci când Rusu a respins în transversală un voleu de zile mari al lui Souda de la 20 de metri, la fel și două minute mai târziu când Panțîru a deviat nefericit un balon centrat din corner.

Pe o ceață ce se îndesea, s-a încheiat Politehnica Iași - Dunărea Călărași 1-0 (1-0), rezultat ce îi aduce pe ieșeni la trei puncte de ultimul loc de play-off și îi menține pe călărășeni pe antepenultima poziție a ierarhiei.

 

Politehnica Iași (antrenor Flavius Stoican): Rusu - Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Cioinac - Platini (min. 80 Bosoi), P. Petre (min. 68 Panţîru), Qaka, Sanoh (min. 74 Zaharia) - Bekui

Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): C. Lungu - Ţenea, Dobrosavlevici, Şeroni, Mendy - Kanda (min. 46 Honciu), Cucu, Bourceanu (min. 69 Souda), V. Munteanu -  A. Munteanu, Clemence (min. 46 Mediop)

Alte știri din Liga 1