Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Trei puncte pierdute de FC ViitorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Dec 2020

Liga 1: Trei puncte pierdute de FC Viitorul

FC Viitorul a dominat partida de la Ovidiu cu FC Botoșani, dar a părăsit învinsă arena cu gândul la cele trei bare pe care și le-a trecut în cont.

Prima a apărut în minutul 9 după ce Hankic a deviat ușor șutul lui Artean, ocazia venind la numai trei minute distanță după un șut frumos al lui Ongenda la cealaltă poartă la care Căbuz a parat din plonjon. Iancu (min. 13) și Matei (min. 16) prind cadrul porții cu șuturi la care Hankic a găsit rezolvare, apoi Dussaut (min. 21) trage puțin peste transversală. Moldovenii dau replica prin Jonathan Rodriguez (min. 29) și Florescu (min. 30) cu șuturi din afara careului, însă Căbuz a fost în ambele cazuri la post, la fel ca la lovitura de cap a lui Al Mawas respinsă de la vinclu. Din cornerul rezultat, Chindriș a reluat cu capul din colțul careului mic, Căbuz a scos de sub transversală, iar Keyta, atent, a trimis în plasă cu toată opoziția fundașilor Viitorului. Gazdele revin în atac și în minutul 38 lovesc din nou bara, de această dată transversala după o lovitură de cap în urma unei centrări cu pământul a lui Mățan.

Ocaziile lipsesc în prima jumătate a reprizei a doua, abia după eliminarea lui Ongenda din minutul 60 pentru al doilea cartonaș galben presiunea constănțenilor a crescut ca intensitate, însă au fost penalizați imediat. În minutul 68 o combinație în trei între Patache, Al Mawas și Keyta i-a oferit șansa celui din urmă să șuteze la colțul lung și să-l învingă pentru a doua oară pe Căbuz. Finalul de meci devine incandescent în careul lui Hankic, portarul austriac al moldovenilor fiind salvat pentru a treia oară de bară în minutul 80 la lovitura de cap a lui Luckassen executată din plonjon în urma centrării lui Dussaut. Golul apare în cele din urmă în primul minut de prelungiri după un corner, balonul recentrat de Ely Fernandes de la bara a doua îl găsește liber pe Luckassen la 6 metri și atacantul gazdelor a înscris pentru a reduce diferența de pe tabelă.

Oaspeții au gestionat ultimele minute ale jocului și pleacă de la Ovidiu cu prima victorie după al șaselea meci consecutiv în campionat, ceea ce îi duce în situația de a-i egala la puncte, 17, pe constănțeni. Cu +1 la golaveraj, Viitorul ocupă ultimul loc de play-off, în timp ce moldovenii îi urmează cu -1 la golaveraj.

 

FC Viitorul - FC Botoșani 1-2 (0-1)

Au marcat: Luckassen (min. 90+1)/Keyta (min. 36 și 68)

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Căbuz - Dussaut, Ghiţă, Mladen (min. 69 G. Ganea), Boboc (min. 46 De Nooijer) - Ciobanu (min. 56 V. Fernandez), Artean, Iancu - C. Matei, Luckassen, Măţan (min. 70 E. Fernandes)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankici - Patache, Haruţ, Chindriş, Holzmann - E. Florescu, J. Rodriguez - Ongenda, Keyta (min. 76 Toutouh), S. Camara (min. 83 Tîrcoveanu) - Al Mawas (min. 90+2 Şeroni)

Alte știri din Liga 1