Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Trei puncte câștigate înainte de fluierul finalGheorghe Fluster / SportPictures.eu
19 Ian 2021

Liga 1: Trei puncte câștigate înainte de fluierul final

După cinci meciuri fără victorie, UTA dă lovitura la Voluntari la ultima fază a meciului și urcă pe locul 9 cu 21 de puncte, aruncând încă o piatră de moară în spatele ilfovenilor, care rămân cu 15 puncte pe locul 14 după o serie de 8 meciuri în care nu au obținut decât două puncte.

Prima repriză a partidei disputate pe arena ”Anghel Iordănescu” din apropierea Capitalei nu a oferit faze de poartă cu excepția unui șut anemic de la mare distanță al lui Roger trimis, este adevărat, pe cadrul porții lui Lavin, care nu a avut probleme în a reține balonul. Ritmul jocului se schimbă odată cu introducerea în teren a lui Antal imediat după pauză, playmaker-ul arădenilor făcându-și simțită prezența imediat. În minutul 49 îl găsește bine pe Hora în careul gazdelor, dar șutul din prima al acestuia nu a avut intensitate și Lavin a reținut la colțul scurt, apoi cinci minute mai târziu a reluat din prima peste transversală cetrarea lui Vorobjovas în centrul careului. Ilfovenii au avut la rândul lor o ocazie importantă în minutul 50 când Ricardinho a șutat de la 20 de metri și Iacob a respins din plonjon de la rădăcina barei din dreapta sa, însă inițiativa a fost preluată de formația oaspete. În minutul 61 Vorobjovas a încercat să plaseze cu capul un balon centrat de Denis Rusu, dar Lavin a prins ușor de sub transversală, iar patru minute mai târziu nu a avut probleme să rețină mingea trimisă cu capul pe spate de Hora. O degajare greșită a lui Briceag îi putea costa pe ilfoveni în minutul 73, însă Liviu Antal nu a putut să profite de balonul care a căzut în careul lui Lavin și portarul gazdelor a ieșit și a respins. Tot Antal a fost protagonistul fazei din minutul 80 când Neluț Roșu l-a angajat în mijlocul careului, a urmat preluarea pe piept și șutul cu piciorul stâng din voleu, dar Lavin a ieșit în întâmpinare și a respins în corner. Presiunea oaspeților a continuat până la final și după ce Lavin a respins cu greu o lovitură de cap a lui Benga, în al patrulea minut de prelungiri insistența le-a fost răsplătită după un corner, Erico Da Silva reluând de la bara a doua o minge prelungită cu capul pe spate de același Benga.

O victorie la limită, care poate fi considerată norocoasă, însă pe deplin justificată după evoluția jocului, unul în care Antal și-a arătat calitățile.

 

FC Voluntari - UTA 0-1 (0-0)

A marcat: Erico Da Silva (min. 90+4)

FC Voluntari (antrenor Bogdan Andone): Lavin – Costin, Achim, Armaş, Briceag – Droppa, Ricardinho (min. 83 Grădinaru), Ivanov (min. 63 Mailat) – Marcelo Lopes (min. 89 A. Vlad), Betancor (min. 83 Angelov), I. Gheorghe (min. 89 Balaur)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Rrumbullaku – Oroian (min. 46 Antal), Albu (min. 78) N. Roşu, Vorobjovas, Rusu (min. 87 Miculescu) – Hora (min. 87 C. Rus), Roger

Alte știri din Liga 1