Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Trei goluri, un ”roșu” și festival de ratări la VoluntariRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Feb 2020

Liga 1: Trei goluri, un ”roșu” și festival de ratări la Voluntari

FCSB a învins la limită, însă pe deplin meritat în restanța disputată cu emoții la Voluntari în această seară.

După ce meciul programat inițial a fost amânat din cauza ploii abundente, astăzi zăpada a fost aproape de a se opune disputării partidei, însă echipa administrativă a FC Voluntari s-a achitat de misiunea de a face terenul practicabil și jocul s-a disputat în condiții rezonabile. Formația oaspete a început în trombă cu Olaru dornic să-și facă simțită prezența în joc la primul său meci ca titular. A și reușit să dinamizeze acțiunile de atac ale roș-albaștrilor, având o bună ocazie în minutul 4 după un dribling ce l-a ridiculizat pe Pașcanu și un șut din interiorul careului respins cu dificultate de Cojocaru, apoi în minutul 8 cu un șut din voleu de la marginea careului de 16 metri ce a trimis balonul în plasa porții gazdelor în apropierea stâlpului din dreapta goalkeeper-ului. Replica ilfovenilor a fost imediată, Armaș trimițând periculos cu capul din zona punctului cu var și obligându-l pe Bălgrădean să respingă cu dificultate de la firul ierbii, după care în minutul 32 Simonovski să penalizeze desincronizarea din defensiva roș-albastră cu o reluare din 3 metri a centrării perfecte a lui Struna. Egalarea i-a activat pe elevii lui Bogdan Vintilă, Dennis Man șutează în blocaj în minutul 36, după care Florinel Coman a stabilit în minutul 42 scorul pauzei și în același timp scorul partidei. Pasa lui Florin Tănase pentru Moruțan aflat la 7 metri de poartă a fost retransmisă pentru șeptarul oaspeților, care a șutat imparabil după un dribling scurt și și-a adus echipa în avantaj.

Cu două minute înainte de pauză dezastrul a căpătat amploare pentru gazde după eliminarea lui Armaș pentru fault din postura de ultim apărător, un avantaj ce s-a dovedit suficient pentru FCSB în efortul de a-și securiza avantajul în partea a doua a meciului. Ratarea imensă a lui Man și Coman din minutul 60, șutul lui Man din minutul 62 puțin pe lângă poarta lui Cojocaru și șutul blocat al lui Vînă din minutul 74 puteau aduce o diferență liniștitoare pentru roș-albaștri, însă au fost nevoiți să trăiască periculos minutele de prelungiri în care ilfovenii s-au apropiat periculos de poarta lui Bălgrădean.

În cele din urmă FCSB a plecat cu cele trei puncte care o duc acum pe locul secund cu 42 de puncte, cu 5 mai puțin decât liderul CFR Cluj. De partea cealaltă, trupa pregătită de Mihai Teja nu a putut confirma succesul de la Clinceni și cu numai 11 puncte vede în salvarea de la retrogradare o mare provocare.

 

FC Voluntari - FCSB 1-2 (1-2)

Au marcat: Simonovski (min. 32)/Olaru (min. 8), Fl. Coman (min. 43)

FC Voluntari (antrenor Mihai Teja): Cojocaru – Struna, Pașcanu, Armaș, Kocic – Fl. Achim, De Lucas – Sanoh (min. 73 Vl. Morar), Cătățînă, Mățan (min. 51 I. Gheorghe) – Simonovski (min. 79 Țîră)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Bălgrădean – Crețu, I. Cristea, L. Filip, Soiledis – Oaidă, Olaru (min. 64 I. Vînă), Moruțan (min. 83 Gnohere) – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (min. 89 A. Popa)

Alte știri din Liga 1