Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Șuturi de la distanță. Echipele care au performatMircea Rosca / SportPictures.eu
10 Iun 2015

Liga 1: Șuturi de la distanță. Echipele care au performat

Indiscutabil, printre golurile care ne rămân în memorie sunt şi cele reuşite în urma unor şuturi expediate din afara careului mare. Astfel, la finele stagiunii 2014/15 ne amintim cu plăcere execuţiile lui Constantin Budescu, bombele lui Gabi Mureşan oprite doar de plasa porţii adversă sau de cele pornite din stângul lui Bogdan Mitrea. La acest capitol, ediţia peste care s-a tras cortina la finalul lunii mai ne-a răsfăţat din plin.

Echipa cu cele mai multe reuşite din afara careului a fost ASA, gruparea mureşeană contabilizând 11 goluri, marcatori Gabi Mureşan de 3 ori, Ndoye şi Goga - de două ori, Zicu, Hora, Voiculeţ şi Bumba - un gol fiecare.

Pe locul 2 s-a clasat Steaua cu 10 şuturi de la distanţă finalizate cu gol, dintre acestea 4 fiind consemnate în ultimele 7 etape.

Golgheterii Stelei din afara careului mare: Sânmărtean, Keşeru, Iancu, Stanciu - două reuşite, Tănase, Chipciu - 1 gol.

Treapta a 3-a a podiumului este împărţită de Dinamo, Astra şi Concordia, fiecare cu câte 8 goluri înscrise de la distanţă. Acestea sunt urmate în clasament de Petrolul şi Viitorul cu câte 7, Pandurii, CFR Cluj şi CS U cu 6. La polul opus găsim Ceahlăul cu două şi U Cluj, gruparea ardeleană bifând doar un gol!

Cei mai buni marcatori din afara careului mare: Juan Albin (Petrolul), Constantin Budescu (Astra), Bogdan Mitrea (Viitorul), Gabi Mureşan (ASA) - 3 goluri fiecare!

Cum în sport există şi învinşi, vă prezentăm şi topul echipelor care au încasat cele mai multe astfel de goluri: Pandurii, Dinamo, FC Braşov, Petrolul, CSMS Iași, CS Universitatea Craiova - 8, FC Viitorul şi U Cluj - 7. În schimb, cel mai bine la acest capitol a stat Astra, doar două goluri primite.

Fix 100 din totalul celor 700 de goluri înscrise în tot sezonul 2014/15 au fost marcate din afara careului mare.

23 din cele 100 de goluri s-au dat direct din fază fixă, fără ca balonul să fie mişcat de un coechipier.

Cel mai bun marcator direct din fază fixă a fost Budescu - 3 goluri, din care unul din corner (et. 1, Concordia-Astra 0-2). Tot din colţul terenului advers a înscris şi Lucian Sânmărtean (et. a 7-a, Steaua-Gaz Metan 3-1).

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Liga 1