Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Succes clar al gazdelor la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Iun 2020

Liga 1: Succes clar al gazdelor la Ovidiu

Victorie fără emoții pentru FC Viitorul în partida de la Ovidiu contra celor de la FC Hermannstadt. Sibienii, aflați la primul meci sub bagheta tehnicianului spaniol Ruben Albes, nu au putut pune în pericol mult mai bine organizata garnitură trimisă în teren de Gică Hagi și au înregistrat prima lor înfrângere în acest play-out.

Vlad Achim a deschis repede scorul, în minutul 4, cu o reluare din apropierea bării din dreapta lui Figueiredo după un șut ratat al lui Gabi Iancu. În minutul 11 o acțiune rapidă de contraatac în care Rivaldinho a pasat cu spatele pentru Gabi Iancu a fost continuată cu o pasă pentru Ghiță și un șut de la 16 metri respins în corner de portarul sibienilor, apoi în minutul 28 Rivaldinho a pierdut un tempo singur cu poarta goală și le-a permis jucătorilor din defensiva oaspeților să respingă. Cinci minute mai târziu Matei lovește bara din dreapta lui Figueiredo după o execuție rafinată, un lob la colțul lung, aceasta fiind ultima mare ocazie a unei reprize dominate copios de gazde.

La două minute de la reluare, Almeida pune în pericol pentru prima dată poarta lui Tordai cu un șut din colțul careului mic la care portarul constănțenilor s-a evidențiat cu un reflex de zile mari. Gazdele revin la cârma jocului și după un șut al lui Ciobanu scos de la firul ierbii de Figueiredo în minutul 54, Gabi Iancu face 2-0 în minutul 71 cu o lovitură de cap trimisă de pe picioare în urma unei faze-șnur în care centrarea decisivă i-a aparținut lui Boboc. După 8 minute căpitanul constănțenilor a făcut dubla cu un șut la vinclu din interiorul careului, apoi în minutul 88 Adrian Bălan profită de o pasă înapoi trimisă neinspirat de Mladen și rămas singur cu Tordai a îndeplinit o formalitate. Cu toate acestea, partida se încheie cu o diferență de trei goluri, ultima reușită aparținându-i lui Vlad Achim cu un șut din 8 metri după o respingere slabă a lui Stoica.

Cu 30 de puncte, Viitorul păstrează distanța de 7 puncte față de principala urmăritoare Sepsi OSK, în timp ce sibienii rămân cu 18 puncte imediat deasupra locului de baraj.

 

FC Viitorul - FC Hermannstadt 4-1 (1-0)

Au marcat: V. Achim (min. 4 și 90+3), G. Iancu (min. 71 și 79)/Ad. Bălan (min. 88)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Tordai – Boboc, Mladen, Ghiţă, C. Ganea (min. 82 Iacob) – Ciobanu (min. 74 Chiţu), Artean, V. Achim – G. Iancu (min. 82 Casap), Rivaldinho (min. 74 Dussaut), C. Matei (min. 66 G. Ganea)

FC Hermannstadt (antrenor Ruben Albes): Cristiano Figueiredo – Vodă (min. 46 Tiago Almeida), Viera, Dîlbea (min. 56 L. Dumitriu), Stoica, Opruţ – Caiado (min. 56 Jo Santos), Pires, Buşu – P. Petrescu (min. 78 Tătar), Ad. Bălan

Alte știri din Liga 1