Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Spectacol total la GiurgiuGeorge Ilinca / SportPictures.eu
08 Apr 2019

Liga 1: Spectacol total la Giurgiu

FC Viitorul a făcut cea mai bună partidă din această ediție de campionat pe arena ”Marin Anastasovici” din Giurgiu. Astra a căzut în capcană atunci când a văzut foaia de joc cu echipa oaspete, dar Gică Hagi a dovedit că știe să-și monteze întregul lot pe care îl are la dispoziție și să scoată ce-i mai bun din fiecare component al acestuia. Garnitura secundă a echipei de pe litoral a făcut instrucție cu trupa lui Costel Enache și i-a administrat acesteia cea de-a patra înfrângere în play-off.

După ratările lui Ganea (min. 7) și Ciobanu (min. 15), oaspeții au deschis scorul în minutul 21 prin același George Ganea, fiul lui Ionel Ganea finalizând cu un șut la vinclu un un-doi cu Eric, apoi în minutul 28 Casap a dublat avantajul pe tabelă cu o lovitură de cap din 7 metri. Alibec arată că revenirea sa de formă nu este doar o afirmație fără fond și în minutul 34 a redus diferența după o acțiune individuală pornită de la jumătatea terenului și un șut din careu după ce a trecut printre patru adversari. Revenirea pe tabelă a fost urmată de eliminarea lui Romario Pires în minutul 38 pentru al doilea cartonaș galben, iar cinci minute mai târziu gazdele cer penalty la o minge trimisă de Alibec în mâna unui fundaș al Viitorului, dar arbitrul Iulian Călin a lăsat jocul să continue.

În minutul 49, șeptarul gazdelor a ieșit din nou la rampă după o cursă pe partea stângă urmată de o pasă perfectă pentru Begue, însă acesta a fost blocat de Tordai, ieșit inspirat să închidă unghiul. Ratările s-au răzbunat, Eric schimbând tabela pentru 1-3 în minutul 60 cu un șut de la marginea careului, iar după alte zece minute George Ganea face dubla după o pasă excelentă de 30 de metri a lui Casap și ezitarea perechii Cestor – Lazar, care s-au invitat reciproc să intervină.

S-a încheiat Astra – FC Viitorul 1-4 (1-2), succesul apropiindu-i pe constănțeni la patru puncte de CS U Craiova, echipă pe care o vor întâlni sâmbătă pe teren propriu în ultima etapă a turului play-off-ului.

 

Astra Giurgiu (antrenor Costel Enache): Lazar - Butean, Cestor, Crişan (min. 67 Biceanu), Radunovic - Romario Pires, Mrzljak, Begue - V. Gheorghe (min. 46 N. Roşu), Alibec, Llullaku (min. 71 Balaure)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Tordai - Mladen, Artean, P. Iacob (min. 46 Leca), Kuipers - Achim, Casap, Ciobanu - Eric (min. 70 Pitu), Calcan (min. 46 Tîrcoveanu), G. Gane

Alte știri din Liga 1