Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Spaniolii constănțeni îi înving pe cei de la DinamoRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Nov 2020

Liga 1: Spaniolii constănțeni îi înving pe cei de la Dinamo

FC Viitorul obține o victorie cu emoții la Ovidiu în fața unei Dinamo care este în permanentă căutare a unei partide în care să-și dovedească și în teren valoarea jucătorilor.

Trupa pregătită de Cosmin Contra rămâne cu obiectivul stabilit calificarea în play-off chiar dacă se află pe penultimul loc cu 5 puncte și abordează ofensiv fiecare partidă. Așa a fost și în această seară în fața unei echipe gazdă care suferă la nivelul lotului de cazuri de COVID-19. După ce Sorescu a avut o primă ocazie în minutul 5, Ely Fernandes respingând în corner șutul acestuia cu latul, în minutul 13 Aleix Garcia a executat o lovitură liberă ca un corner scurt din flancul stâng și l-a obligat pe Tordai să rețină cu dificultate balonul lângă stâlpul din dreapta sa. Prima acțiune periculoasă a gazdelor a venit în minutul 27, Mățan a condus o acțiune de contraatac 3 la 3 și i-a pasat lui Ely Fernandes în interiorul careului, șutul din întoarcere al atacantului din Insulele Capului Verde trecând puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Fără a fi supuși unui presing sufocant, fundașii Viitorului dau un prim semn de neatenție în minutul 33, atunci când Dussaut a pasat neglijent către mijlocul terenului pe linia careului de 16 metri, Gol a interceptat, dar nu a reacționat rapid și a trimis un șut slab pe care Tordai l-a reținut fără probleme.

Startul părții secunde a fost decisiv pentru soarta partidei, Viitorul reușind să înscrie de două ori în interval de trei minute. După o fază în care Ehmann l-a blocat pe Luckassen și a trimis balonul în corner, Mățan a executat lovitura de la colț și Dobrosavlevici a reluat nestingherit cu capul balonul peste care a sărit Gaztanaga și a derutat întregul sistem defensiv dinamovist. Șocul primirii golului în minutul 53 a fost urmat de o greșeală la mijlocul terenului pentru dinamoviști speculată de Ganea, care l-a deschis în adâncime pe Luckassen și atacantul olandez l-a executat pe Mejias cu un șut la colțul lung la care portarul oaspeților ar fi putut face mai multe. Dinamo nu disperă și se cantonează în atac, gazdele preferând să folosească arma contraatacului. Problemele generate de fundașii săi nu s-au oprit, însă. În minutul 64 o degajare neglijentă a lui Ghiță a fost blocată de Sorescu, Măgureanu a preluat balonul, a intrat în careu și după ce l-a driblat pe Tordai a pasat în centru pentru Borja Valle, care, venit lansat, a trimis balonul în plasă din zona punctului cu var. 2-1 și speranțele dinamoviștilor au renăscut. Puteau să capete noi dimensiuni în minutul 71 atunci când Camara a trimis balonul în transversală cu un șut de la 12 metri după o centrare a lui Sorescu gestionată prea lejer de defensiva constănțenilor, însă aceasta a fost ultima acțiune notabilă la poarta lui Tordai.

Viitorul se impune cu 2-1 și urcă pe locul 6 cu 16 puncte și o linie de clasament identică cu Academica Clinceni, formație pe care o va întâlni în deplasare etapa viitoare.

 

FC Viitorul - Dinamo București 2-1 (0-0)

Au marcat: Dobrosavlevici (min. 53), Luckassen (min. 56)/Borja Valle (min. 64)

FC Viitorul (antrenor Ruben de la Barrera): Tordai – Dussaut, Ghiţă, Dobrosavlevici, De Nooijer – Casap (min. 67 Artean), Gaztanaga, Măţan (min. 82 Ad. Stoian) – V. Fernandez (min. 67 Boboc), Luckassen, Ely Fernandes (min. 55 G. Ganea)

Dinamo București (antrenor Cosmin Contra): Mejias – Sorescu, Puljic, Ehmann, Isma Lopez (min. 85 Alex Gonzalez) – J. Gol (min. 65 Măgureanu), P. Anton (min. 84 V. Borcea) – Bani (min. 55 Camara), B. Valle, Aleix Garcia – Gueye (min. 64 Nemec)

Alte știri din Liga 1