Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Sorin Cârțu a prefațat ultimul meci al sezonuluiBogdan Danescu / SportPictures.eu
29 Mai 2015

Liga 1: Sorin Cârțu a prefațat ultimul meci al sezonului

Directorul tehnic al Științei, Sorin Cârți, a prefațat jocul de mâine după-amiază: „Putea fi de mult locul trei al nostru, dar în ultimul timp s-au pierdut multe puncte. Va fi un meci interesant, între două echipe bune ale campionatului. În tur, la Cluj, a fost una dintre cele mai bune partide făcute de noi, cu conținut, cu ocazii multe, doar golul a lipsit acelui joc. Vrem să câștigăm, să terminăm cu o victorie, să lăsăm o bună impresie. Suntem datori față de suporterii care ne susțin. Și Ceahlăul a jucat cu portar debutant și ne-a învins. Credeți că este un avantaj decisiv că nu joacă X sau Y de la Cluj? CFR are un lot care a dovedit valoare. Au pornit cu 10 puncte și au crezut în șansa lor. În ceea ce ne privește, și locul 5, și 6 sau 7 e bun, pentru primul an la revenirea în prima divizie. Sunt jucători care acum au evoluat pentru prima dată la acest nivel. Așteptăm ca anul următor să urcăm în clasament. Sunt convins că ceea ce ni s-a întâmplat pe parcursul acestui sezon ne va face mai puternici“.

Despre seria mai puțin bună din ultima perioadă, antrenorul craiovean a subliniat: „La Piatra Neamț a fost o înfrângere rușinoasă, dar când li se întâmplă și altora încerci să te consolezi. În Grecia am avut odată 17 ocazii și s-a terminat 1-1, așa și cu partida asta cu Ceahlăul. Nu trebuia să ajungem în postura asta pentru că am avut atâtea posibilități să închidem jocul. M-au îngrijorat ultimele patru înfrângeri, dar am discutat cu echipa și am găsit răspunsuri. Sunt anumite cauze care au dus la aceste înfrângeri. Oricum, greșelile persoanale ale apărătorilor sunt la fel ca execuțiile individuale ale atacanților, nu pot fi antrenate“.

Sorin Cârțu a comentat și speculațiile apărute în presă în privința unei eventuale înlocuiri a băncii tehnice: „Este un comunicat pe site-ul oficial al clubului, ce sens are să intru în polemică cu sursele presei. S-a spus că vin Pițurcă, Bergodi, Dan Petrescu, Șumudică, iar clubul nu poate să-i țină pe toți patru. Veniți cu un singur nume, dacă tot aveți surse, și dezbatem. Universitatea este un club în care antrenezi sub presiune. La rândul lor, antrenorii pun presiune pe jucători pentru a face rezultate bune, a fi în top, a atinge obiectivele fixate. Prin seria de 19 meciuri fără înfrângere sigur că am creat un stres pentru voi, pentru presă, că nu mai aveați subiecte. Rezultatele mai puțin favorabile din ultima vreme au readus polemicile. Am contract până în 2016, la finalul sezonului următor. Dar când vine vorba de Craiova nu contractele sunt problema de conviețuire. Nu am venit niciodată la Craiova să mă leg de clauze. Am îmbrățișat acest proiect cu inima deschisă, imediat ce a apărut. L-am susținut de la început, când nu eram implicat direct în el, îl voi susține și în viitor. Indiferent ce se întâmplă voi fi un partizan. Niciodată nu va fi problemă de contract cu Universitatea, aici e vorba de sentimente. Nu există altcineva în toată istoria Științei care să aibă sentimentele lui Cârțu față de acest club, poate doar Oblemenco și Oțet“.

Referitor la planurile pentru sezonul următor, Cârțu a spus: „S-a stabilit programul echipei pentru campionatul viitor. Pe 14 iunie e reunirea, iar pe 19 plecăm în Austria, în regiunea tiroleză, unde vom fi cantonați până pe 3 iulie. În privința lotului, v-am mai spus: ne dorim să păstrăm formula actuală și să mai aducem 2-3 jucători. Firesc, dacă există vreun jucător care dorește să rezilieze e liber să se adreseze conducerii. Despre achiziții nu vă pot da acum detalii. Ca orice antrenor îmi doresc ca lotul să fie definitivat până plecăm în cantonament, dar vedem ce oportunități se vor ivi. Și în sezonul trecut, Brandan, Bawab și Bălgrădean au sosit pe parcursul campionatului, vedem ce se va întâmpla“.

 

sursa: csuc.ro

Alte știri din Liga 1