Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Sorescu, salvatorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Iul 2021

Liga 1: Sorescu, salvatorul

Din convulsiile generate de problemele financiare, Dinamo a reușit să se mobilizeze și să obțină pe teren propriu o victorie în fața celor de la FC Voluntari scontată doar de fanii săi.

Începutul meciului le-a aparținut oaspeților ilfoveni, care au deschis scorul în minutul 14 prin Lorand Fulop, autor al unui șut de la 14 metri ce l-a învins pe Eșanu, pasa decisivă aparținându-i lui Marcelo Lopez, iar cinci minute mai târziu Rață scapă singur cu portarul gazdelor, care respinge in extremis, cu piciorul, reluarea slabă a mijlocașului lui FC Voluntari. Eșanu este protejat de șansă în minutul 32 la șutul lui Alexandru Ilie de la limita careului, devierea sa trimițând balonul în bară, acesta revenindu-i în brațe. O repriză ștearsă pentru gazde a fost salvată de un gol înscris în minutul 44 de Sorescu după o colaborare cu Moldoveanu, fundașul dreapta al lui Dinamo reușind să traverseze de-a latul careul de 16 metri printre patru adversari și să-l învingă pe Rîmniceanu.

Egalarea a descătușat energiile dinamoviștilor care au căpătat încredere și au trecut în avantaj în minutul 58 cu largul concurs al portarului Rîmniceanu. Același Sorescu, fără adversar în față, a șutat de la peste 20 de metri și balonul a prins gazonul în fața portarului oaspeților, care l-a deviat cu vârful degetelor fără a-l deturna din traiectoria către plasă. Răspunsul ilfovenilor a fost imediat, Fulop și Rață penalizând reacția întârziată a defensivei gazdelor în minutul 66, primul centrând peste toți adversarii din careul mic pentru reluarea cu capul a colegului său în urma căreia s-a restabilit egalitatea. Sorescu nu a fost de acord cu echilibrarea tabelei și în minutul 72 a reluat în forță din marginea careului un balon mișcat de Filip din lovitură liberă și îl lovește pe Ricardinho, care deviază involuntar balonul în plasă.

3-2 și tripla lui Sorescu i-a mobilizat și mai mult pe dinamoviști, care reușesc să reziste presiunii oaspeților și să închidă jocul pentru o victorie mai puțin scontată.  

 

Dinamo București - FC Voluntari 3-2 (1-1)

Au marcat: Sorescu (min. 44, 58 și 72)/L. Fulop (min. 14), Rață (min. 66)

Dinamo București (antrenor Dario Bonetti): Eşanu - Sorescu, Dudea, Giafer, Filip (min. 82 Florescu) - Răuţă - Creţu, Bani, Anton (min. 64 Mihaiu), Radu - Moldoveanu (min. 64 Neicuţescu)

FC Voluntari (antrenor Liviu Ciobotariu): Rîmniceanu - Miranda, Tamaş, Armaş, Al. Vlad - Raţă, Droppa (min. 73 Roşu) - M. Ilie (min. 60 R. Ion), L. Fulop, Lopes - Angelov (min. 60 Paraschiv)

Alte știri din Liga 1