Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Sibienii pleacă cu un punct de pe Arena NaționalăSportPictures.eu
24 Aug 2020

Liga 1: Sibienii pleacă cu un punct de pe Arena Națională

Dinamo a remizat cu FC Hermannstadt pe Arena Națională, dar alb-roșiii au tremurat pe minutele de final ale partidei și se pot declara mulțumiți cu rezultatul înregistrat.

Tehnicianul Ruben Albes le-a făcut o surpriză neplăcută conaționalilor săi care au preluat acțiunile clubului din Ștefan cel Mare și a aruncat în teren o trupă bine închegată, care și-a dovedit repede intențiile ofensive. În minutul 24 Belu a centrat perfect pe linia careului mic pentru Bălan care a ratat o ocazie imensă trimițând cu capul balonul în pământ, acesta trecând apoi peste transversală, iar în minutul 32 Joalisson a deschis scorul după o fază în care a făcut o preluare cu capul în colțul careului mic și un șut cu efect la colțul lung care l-a lăsat fără replică pe Straton.

Dinamo schimbă registrul de exprimare în startul părții secunde și presează formația sibiană în propriul careu, iar acest lucru a provocat greșeala defensivei echipei oaspete. După o fază în minutul 55 la care arbitrul Istvan Kovacs nu a penalizat faultul în careu al lui Romario asupra lui Fabbrini, ”centralul” a indicat punctul cu var patru minute mai târziu la contactul dintre Dâlbea și Daniel Popa. Sorescu a transformat fără emoții și se părea că gazdele își vor continua forcing-ul în căutarea golului victoriei. Inspirat, Ruben Albes l-a aruncat în luptă pe Sîntean, iar jucătorul în vârstă de 21 de ani ce a evoluat și la Slavia Praga a dinamizat compartimentul ofensiv al oaspeților. Apărut și la pasă decisivă și la finalizare, Sîntean a ratat o ocazie monumentală în minutul 87 când a trimis din 6 metri, singur cu Straton, pe lângă poartă balonul centrat de Belu-Iordache. Partida s-a încheiat cu șutul lui Sorescu la rădăcina barei din dreapta lui Figueiredo, portarul oaspeților fiind la post și reținând pe linia porții.

Așadar, o remiză de început de sezon pentru Dinamo, alb-roșiii arătând în multe momente aceleași lacune în exprimare cu un lot puțin remaniat față de echipa cu care a încheiat cel mai slab sezon al lor în Liga 1.

 

Dinamo - FC Hermannstadt 1-1 (0-1)

Au marcat: Sorescu (min. 60 pen.)/Joalisson (min. 32)

Dinamo București (antrenor Gheorghe Mulțescu): Straton - Ehmann, Puljic, Bejan (min. 46 D. Popa) - G. Creţu, Răuţă, Vl. Achim (min. 83 Grigore), Sin - Sorescu, Neicuţescu (min. 46 Bani), Fabbrini

FC Hermannstadt (antrenor Ruben Albes): Cristiano - Vodă (min. 69 Sîntean), Scarlatache, I. Stoica, Buşu - R. Pires, Dâlbea - B. Iordache, Joalisson, Buzan (min. 22 P. Petrescu) - Ad. Bălan (min. 80 Fortes)

Alte știri din Liga 1