Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Set alb pentru FCSB, cea mai dură înfrângere pentru Dinamo în „eternul derby”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Sep 2021

Liga 1: Set alb pentru FCSB, cea mai dură înfrângere pentru Dinamo în „eternul derby”

Arena Națională a fost gazda celei mai dezechilibrate partide dintre FCSB și Dinamo, „eternul derby” fiind adjudecat la scor de tenis de gazdele roș-albastre.

Cu o formulă de echipă îmbunătățită în pauza de două săptămâni, Dinamo a sperat că susținerea suporterilor va suplini diferența de valoare dintre cele două loturi, însă s-a dovedit încă o dată că diferența dintre dorință și putință năruie speranțe și îi aduce cu picioarele pe pământ pe cei care visează prea mult. Cu Sorescu și Steliano Filip, cu Torje și Cosmin Matei reveniți în atac, dinamoviștii au intrat încrezători în teren, dar prestația lor a fost departe de renumele pe care îl au în rândul suporterilor lor.

Privați de un penalty clar pe care Octavian Popescu trebuia să-l primească în minutul 6, elevii lui Edi Iordănescu au deschis scorul în minutul 26 dintr-o lovitură liberă transformată magistral de Keșeru cu un șut la vinclu de la 17 metri. Neinspirat la faza penalty-ului pe care nu l-a acordat, arbitrul Istvan Kovacs a comis încă o greșeală în minutul 37, atunci când a scos cartonașul roșu la o intrare întârziată a lui Steliano Filip asupra lui Valentin Gheorghe, dar reluările au arătat că jucătorul gazdelor a evitat în ultima clipă contactul cu adversarul său. În inferioritate numerică, Dinamo s-a prăbușit iremediabil până la finalul reprizei. Octavian Popescu a dublat avantajul de pe tabelă în minutul 43 cu un șut din colțul careului mic după o fază lucrată de Cordea și o pasă decisivă de senzație a acestuia, apoi în al doilea minut de prelungiri Vinicius a făcut 3-0 cu o lovitură de cap în urma unei lovituri libere, iar la ultima acțiune a reprizei Kovacs a dictat penalty la un fault evident al lui Eșanu asupra lui Olaru și Cordea a transformat pentru un neverosimil 4-0 la pauză.

Dacă Keșeru și-a trecut numele pe tabelă la revenirea sa în tricoul roș-albastru, în partea a doua a jocului a fost rândul lui Valentin Gheorghe, celălalt jucător recent integrat în lotul FCSB să înscrie. Cei doi au colaborat în minutul 55, fostul jucător al Astrei l-a ridiculizat pe Giafer în colțul careului mic și l-a învins pe Eșanu cu un șut la colțul lung pentru 5-0. 6-0 s-a făcut în minutul 67 la reluarea lui Miron deviată nefericit de Ricardo Grigore în propria poartă și a desăvârșit dezastrul de pe tabelă, cea mai mare diferență de scor din întâlnirile celor două echipe. Până la final FCSB putea mări avantajul, dar șansa i-a ocrotit pe dinamoviști.

Victoria cu eternii rivali a venit să șteargă parțial dezamăgirea înfrângerii de la Cluj și readuce FCSB pe loc de play-off, 4 cu 12 puncte, în timp ce Dinamo rămâne pe 14 cu 6 puncte și un golaveraj îngrijorător, -11, după numai 8 partide.

 

FCSB - Dinamo București 6-0 (4-0)

Au marcat: Keșeru (min. 26), Oct. Popescu (min. 43), Vinicius (min. 45+2), Cordea (min. 45+7), V. Gheorghe (min. 55), R. Grigore (min. 67 aut.)

FCSB (antrenor Edward Iordănescu): A. Vlad – V. Creţu (min. 65 Haruţ), Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, I. Cristea (min. 65 Ov. Popescu), Oct. Popescu (min. 76 Musi) – Cordea (min. 68 I. Stoica), Keşeru (min. 76 Șut), V. Gheorghe

Dinamo București (antrenor Dario Bonetti): Eşanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu (min. 78 G. Crețu), Răuţă, St. Filip – C. Matei (min. 46 Ivanovski), Torje, Sorescu

Alte știri din Liga 1