Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Sepsi OSK urcă pe podium după o victorie meritatăSportPictures.eu
24 Oct 2020

Liga 1: Sepsi OSK urcă pe podium după o victorie meritată

Sepsi OSK învinge pe Dinamo cu 2-0 la Sfântu Gheorghe și urcă pe podium cu 15 puncte, în timp ce elevii lui Cosmin Contra continuă deriva și, mai îngrijorător, continuă să nu presteze un joc concludent.

Gazdele au semnat marile ocazii ale primei reprize. În minutul 8 o lovitură liberă executată de Istvan Fulop a fost deviată ușor de Mitrea și, surprins de traiectorie, Bouhenna a reluat de la bara a doua, de la un metru de poartă, în plasa laterală. Minutul 29 a adus deschiderea scorului, Achahbar reușind o execuție de excepție, un șut cu efect de la 25 de metri ce l-a întins pe Hinojo și a trimis mingea în plasă pe lângă stâlpul din stânga acestuia. Degringolada din defensiva oaspeților putea fi exploatată trei minute mai târziu de Safranko, dar atacantul covăsnenilor a trimis cu capul pe direcția lui Hinojo, iar pe respingerea acestuia a reluat violent în bară din 7 metri. Repriza s-a încheiat cu două șuturi de la limita careului trimise de Petrila și Safranko, la ambele Hinojo fiind pe direcția balonului și îndepărtând pericolul.

Repriza secundă a început în nota de dominare a formației oaspete, care s-a apropiat, totuși, mai periculos doar dintr-o lovitură liberă executată de la 25 de metri de Camara puțin pe lângă vinclu în minutul 49. Treptat, covăsnenii ies din nou din defensivă și după ce Achahbar a șutat pe centrul porții în minutul 57, Ștefănescu ratează o ocazie imensă în minutul 69. O pasă greșită a lui Borja Valle i-a oferit balonul lui Achahbar care a pasat în careu pentru Ștefănescu, șutul acestuia la colțul lung trimis la firul ierbii trecând milimetric pe lângă rădăcina barei din stânga lui Hinojo. Intrat în teren în minutul 72, Golofca pune presiune pe fundașii adverși și în minutul 75 Puljic trimite neglijent balonul în picioarele jucătorului împrumutat de la CFR Cluj, care alege varianta unui șut din afara careului pe direcția portarului oaspeților. Două minute mai târziu tot Golofca recuperează un balon în apropiere de centrul terenului și îl angajează în careu pe Istvan Fulop, care îl învinge pentru a doua oară pe Hinojo cu o scăriță și stabilește scorul final.

Cu pietre de moară în bocanci, dinamoviștii nu mai reușesc nimic spre disperarea lui Cosmin Contra, care bifează a cincea înfrângere în cele 7 meciuri în care a stat pe bancă.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Dinamo București 2-0 (1-0)

Au marcat: Achahbar (min. 29), I. Fulop (min. 77)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Dimitrov (min. 63 Deligiannidis), Bouhenna, Mitrea, Fl. Ștefan (min. 72 Golofca) – I. Fulop, Vașvari, Aganovic (min. 72 Fofana) – Safranko, G. Dragomir (min. 8 Achahbar), Petrila (min. 63 Ștefănescu)

Dinamo București (antrenor Cosmin Contra): Hinojo – Gonzalez (min. 65 Crețu), Ba, R. Grigore (min. 65 Puljic), I. Lopez – A. Garcia (min. 65 M. Gueye), Anton – Sorescu (min. 46 Fabbrini), Borcea (min. 11 B. Valle), Camara – Nemec

Alte știri din Liga 1